Slaapkamer Inrichten: 14 ideeën voor een stijlvol interieur

De slaapkamer is alleen niet meer een plek om enkel de nacht door te brengen. Het is een plek om tv te kijken, een boek te lezen of te ontspannen. De juiste inrichting is dan heel belangrijk, maar hoe kies je uit alle kleurcombinaties, stijlen en meubels de combinatie die het beste bij jou past. Om je helpen van slaapkamer inspiratie te voorzien hebben we deze adviespagina geschreven. Zo geven we diverse voorbeeld welke kleuren en stijlen slaapkamer inrichting er allemaal zijn. Dit is de perfecte plek om ideeën op te doen voor jou slaapkamer.

Populaire kleuren voor de slaapkamer

Kleuren en kleurcombinaties spelen een belangrijke rol in je interieur. Welke kleuren hebben jouw voorkeur en welke kleuren vindt je absoluut niet mooi? Dit is voor iedereen verschillend maar naast smaak kunnen kleuren ook nog een functionele toepassing hebben. Hoe? Dat leest je hieronder.

 

Grijze Slaapkamer

Grijs is een neutrale en tijdloze kleur die veelal rustgevend werkt in de slaapkamer. Met de juiste tonen krijgt je slaapkamer ook een chique uitstraling. Er zijn maar liefst 250 verschillende tonen grijs waardoor er ook bijzonder veel variantie mogelijk is.

 

Een gevaar is wel dat teveel grijs kan resulteren in een kille en koude slaapkamer. Belangrijk is dus wel om ook diverse andere en vooral levendigere kleuren toe te voegen. Kussens, bedspreien en dekbedovertrekken zijn hier uitermate geschikt voor. Bekijk de afbeeldingen hieronder voor inspiratie over grijze slaapkamers.

Slaapkamer Inrichten | Grijze Slaapkamer
Slaapkamer Inrichten | Grijze Slaapkamer 1

Zwarte slaapkamer

Bij een zwarte slaapkamer hebben mensen al gauw een wat duister en grauw beeld. Zwart mogelijk ook niet bepaald de meest een uitnodigende kleur. Officieel is zwart ook geen kleur maar dit geheel terzijde. Bij grote en hoge ruimtes kan zwart juist een mooi contrast bieden en de slaapkamer warmer maken.

 

Zwarte accessoires of muren zijn daarom ook zeer populair. Alle muren zwart maakt de ruimte snel klein en raden we dan ook niet aan. Bekijk de afbeeldingen hieronder voor meer inspiratie over zwarte slaapkamers.

Slaapkamer Inrichten | Zwarte Slaapkamer
Slaapkamer Inrichten | Zwarte Slaapkamer 1

Witte slaapkamer

Wit is één van de meest gebruikte kleuren, al is het officieel geen kleur maar dat wederom geheel terzijde, in huis omdat het een ruimte groter laat lijken. Vooral bij kleine slaapkamers zijn witte muren, plafonds en meubels zeer populair. Met teveel wit is de kans echter wel groot dat de kamer wat “saai” wordt.

 

Net als met grijs is het dus heel verstandig om met andere kleuren de inrichting wat levendiger te maken. Wit straalt wel een bepaalde sereniteit uit waarin je helemaal tot rust kunt komen. Bekijk de afbeeldingen voor meer inspiratie over witte slaapkamers.

Slaapkamer Inrichten | Witte Slaapkamer
Slaapkamer Inrichten | Witte Slaapkamer 1

Groene slaapkamer

Groen wordt door veel mensen ervaren als een frisse, en natuurlijke kleur. Al hangt dit natuurlijk wel sterk samen met de tint die je kiest. Een groene inrichting kan zowel rust als kracht uitstralen wat perfect past in een slaapkamer.

 

Door verschillende tinten goed te combineren krijg je een harmonieuze maar rustige uitstraling. Groen is voor veel mensen echter wel een uitgesproken kleur die ze in kleine mate durven toe te passen. Bekijk onderstaande afbeelding van diverse groene slaapkamer inrichtingen.

Slaapkamer Inrichten | Groene Slaapkamer
Slaapkamer Inrichten | Groene Slaapkamer 1

Blauwe slaapkamer

Blauw is veelal de kleur van vertrouwen en verantwoordelijkheid. Blauw is gemiddeld bij 50% van de Nederlandse mannen de favoriete kleur. Deze kleur doet het ook zeer goed in de slaapkamer inrichting.

 

Uit onderzoek is gebleken dat mensen met een blauwe slaapkamer inrichting beter slapen. Deze mensen krijgen de meeste nachtrust en staan het meest uitslapen op. Vooral blauwe accenten worden veel gebruikt en geven ook een zeer frisse en gezellige uitstraling. Bekijk de afbeeldingen hieronder voor ideeën.

Slaapkamer Inrichten | Blauwe Slaapkamer
Slaapkamer Inrichten |  Blauwe Slaapkamer 1

Populaire stijlen voor in de slaapkamer

Naast de juiste kleuren speelt ook de gebruikte stijl een zeer belangrijke rol in de slaapkamer inrichting. Kleuren, meubels en accessoires zorgen namelijk voor een bepaalde stijl. Er zijn bijzonder veel stijlen die niet allemaal worden benoemd. Op deze adviespagina gaan we wel diverse populaire slaapkamerstijlen toelichten met inspirerende afbeeldingen. Lees dus alles goed door en doe inspiratie op voor je eigen slaapkamer.

 

Moderne slaapkamer

Een moderne slaapkamer wordt vaak gekenmerkt door een wat minimalistische uitstraling met veelal strakke en rechte lijnen. Dit zorgt voor een heel rustige omgeving waar je optimaal kunt genieten van je nachtrust. Lichte hoogglans kleuren worden vaak gebruikt in een moderne slaapkamer.

 

Het bed is vaak ook strak en heeft geen gestikte lijnen of buttons op het hoofdbord. De boxspring collectie Savelli past perfect in een moderne slaapkamer. Deze design boxsprings hebben een zeer strakke uitstraling.

Slaapkamer Inrichten | Moderne slaapkamer
Slaapkamer Inrichten | Moderne slaapkamer Savelli

Scandinavische Slaapkamer

Een Scandinavische slaapkamer wordt gekenmerkt door witte tinten en een natuurlijke uitstraling. Hout is dan ook een veel gebruikt element in dit type slaapkamer. Ook wol en riet zijn zeer populair. Door de rust en sereniteit is dit een zeer populaire slaapkamer inrichting.

 

In een Scandinavische inrichting zijn planten ook geen overbodige luxe. De combinatie van wit, hout en natuur zorgt voor een zeer prettige en ontspannen uitstraling. Boxspring Home 160 is een model wat uitstekend past in dit type inrichting. Bekijk de afbeeldingen hieronder voor meer inspiratie.

Slaapkamer Inrichten | Scandinavische slaapkamer Home 160
Slaapkamer Inrichten | Scandinavische Slaapkamer

Landelijke slaapkamer

De landelijke slaapkamer heeft een charmante en vaak ook romantische uitstraling. De natuurlijke kleuren en materialen zorgen ook voor een luxueuze sfeer. Natuurlijke elementen spelen een belangrijke rol bij het creëren van de juiste sfeer.

 

Zachte vormen en warme kleuren in de vloer, meubels en wanden zorgen voor het landelijke gevoel. Landelijke boxsprings hebben vaak een groot hoofdbord dat veelal ook is gecapitonneerd voor de luxueuze uitstraling. Boxspring collectie Capella is perfect voor slaapkamers die je landelijk wil inrichten.

Slaapkamer Inrichten | Landelijke slaapkamer Capella
Slaapkamer Inrichten | Landelijke Slaapkamer

Romantische slaapkamer

Bij romantische slaapkamers speel het bed vaak een hoofdrol aangezien dit het pronkstuk van de slaapkamer is. Vooral wat oudere antieke bedden met gordijnen hebben een romantische uitstraling. Glanzende stoffen, mooie sfeerverlichting en zachte pasteltinten geven je slaapkamer inrichting het gewenste romantische gevoel.

 

Ook accessoires met franjes, in sommige gevallen een beetje kitscherig, werken ook versterkend. Bekijk de afbeeldingen hieronder voor meer ideeën van een romantische slaapkamer.

Slaapkamer Inrichten | Romantische Slaapkamer
Slaapkamer Inrichten |  Romantische Slaapkamer 1

Industriële slaapkamer

Voor veel industriële slaapkamer wordt de basis gelegd bij de vloer. De juiste vloer geeft direct het industriële gevoel waar je dan met meubels en accessoires op kunt voortborduren. Ook natuurlijke robuuste materialen zoals steen en staal zijn populaire elementen in een industriële slaapkamer.

 

Deze stijl is erg gelieft bij mensen die in een loft wonen omdat de hoge plafonds, vaak met stalen draagbalken, zich perfect lenen voor een industriële look. De kleuren zijn vaak wat neutraler waardoor de meubels nog beter naar voren komen. Bekijk de afbeldingen hieronder voor inspiratie.

Slaapkamer Inrichten | Industriële Slaapkamer 1

www.oliviamarcheline.com

Slaapkamer Inrichten | Industriële Slaapkamer 1

www.designers-world.info

Klassieke slaapkamer

Bij een klassieke slaapkamer denk je al gauw aan een grote bedden van kersen- of eikenhout met veel rondingen en gordijnen met bloemenpatronen. De kleuren die gebruikt worden zijn vaak neutraal en kunnen variëren van stijlvol paars tot neutraal grijs. Wat een slaapkamer voornamelijk klassiek maakt zijn het bed, de meubels en accessoires.

 

Mensen verwarren vaak klassiek wel met oubollig. Het is goed mogelijk een slaapkamer klassiek in te richten zonder dat deze oubollig wordt. Bekijk onderstaande afbeeldingen voor meer inspiratie over stijlvolle klassieke slaapkamers.

Slaapkamer Inrichten | Klassieke Slaapkamer
Slaapkamer Inrichten | Klassieke Slaapkamer 1

Stoere slaapkamer

Een stoere slaapkamer kun je eenvoudig creëren met aardse, natuurlijke tinten die eventueel vergrijsd zijn. Meubels zijn robuust van verweerde materialen zoals hout, staal en beton. Zoals je mogelijk merkt hebben industriële slaapkamers ook vaak een stoere uitstraling.

 

Bij een stoere slaapkamer springt het kleurgebruik er meer uit en zijn vaak ook meer houtelementen toegepast. Vooral donkere kleuren hebben een stoere uitstraling die over het algemeen mannen erg aanspreekt. Het gebruik van dierlijke kleden op de vloer maken het beeld helemaal af. Bekijk hieronder voorbeelden van een stoere slaapkamer.

Slaapkamer Inrichten | Stoere Slaapkamer
Slaapkamer Inrichten | Stoere Slaapkamer 1

Kleine slaapkamer inrichten

Naast de kleuren en stijlen is de afmeting van je slaapkamer heel belangrijk bij de inrichting. Bepaalde kleuren en stijlen werken nu eenmaal wat minder goed bij kleine ruimten. In een grote kamer heb je nu eenmaal meer opties doordat het niet snel krap of overvol zal aanvoelen.

 

We hebben ook een adviespagina geschreven speciaal voor het inrichten van een kleine slaapkamer. Deze staat boordevol met advies en tips om zo efficiënt mogelijk om te gaan met de ruimte en kamer te laten aanvoelen.

Slaapkamer Inrichten | Kleine Slaapkamer
Slaapkamer Inrichten | Kleine Slaapkamer 1

Hopelijk heb je door deze pagina te lezen wat inspiratie op kunnen doen om je eigen slaapkamer in te richten. Mocht je nog meer willen lezen kunnen je kijken op onze stylingadviespagina. Hier staan nog tips voor het inrichting van je slaapkamer.