Alleen deze week!
15% korting op boxspring Home 223
Dag
Uur
Min
Sec
Geen producten gevonden

Bamboe kussen voordelen

Een bamboe kussen met een tijk van bamboevezels zorgt voor een optimale nachtrust. En een goede nachtrust is erg belangrijk voor zowel je lichaam als je geest. Bamboe wordt steeds vaker in beddengoed verwerkt, aangezien dit materiaal enkele zeer aangename eigenschappen heeft.

Bamboe wordt verwerkt tot bamboe vezels. Deze vezels worden gecombineerd met andere natuurlijke draden. Op deze manier ontstaat er een bamboe hoofdkussen dat ademend, zacht en koel is. Je lichaamswarmte wordt op een natuurlijke wijze afgevoerd, aangezien bamboe een natuurlijk product is. Bamboe neemt tot wel drie keer meer vocht op dan katoen. Je transpireert dus minder en slaapt voortaan heerlijk koel en comfortabel.

Een ander bijkomend voordeel van een bamboe kussen is dat het van nature antiallergisch en antibacterieel is. Door de antibacteriële eigenschappen van bamboe kunnen bacteriën zich niet aan je kussen hechten. Ook wanneer je een huisstofmijt allergie hebt, dan is dit kussen zeer geschikt. Het is namelijk ook antiallergisch.

Het is een kussen voor iedere slaaphouding. Dus of je nu een rug,- zij,- of buikslaper bent, met dit bamboe hoofdkussen word je iedere ochtend uitgerust wakker.

Helpt een bamboe kussen tegen snurken?

Een bamboe kussen zou kunnen helpen tegen snurken. Snurken wordt veroorzaakt door een vernauwing van de luchtweg. Aangezien een bamboe hoofdkussen een goede tegendruk geeft, kun je baat hebben bij dit kussen. Ook kan het jouw slaaphouding veranderen, waardoor je niet meer snurkt.

Ook wanneer snurken veroorzaakt wordt door een allergische reactie op huisstofmijt, dan zou een bamboe kussen hierbij kunnen helpen. Het is namelijk een antiallergeen kussen. Hierdoor heb je vrijwel geen last meer van huisstofmijt of hooikoorts tijdens het slapen, waardoor het snurken verminderd kan worden.

Een bamboe hoofdkussen is beter voor het milieu

Met de aanschaf van een bamboe hoofdkussen draag je ook een steentje bij aan het milieu. Bamboe heeft alleen zonlicht en regenwater nodig om te groeien. Hierdoor is geen duur irrigatiesysteem nodig. Bij de natuurlijke groei worden geen insecticiden, pesticiden of kunstmest gebruikt, omdat bamboe erg sterk van zichzelf is. Bamboe groeit op natuurlijke wijze tot wel 1 meter per dag!

Twijfel je nog of een bamboe kussen iets voor jou is? Bekijk dan ook eens onze synthetische kussens, donzen kussens, traagschuim kussens en latex kussens.