Blog - 10 tips voor het kopen van een boxspring

Swipe to the left
20 februari 2017 Geen reacties


Je besteedt een derde van je leven op bed. Het is daarom belangrijk dat je bed - of in dit geval je boxspring - perfect bij jouw wensen en behoeften past. Maar hoe vind je een boxspring die bij je past? Om deze opgave makkelijker en overzichtelijker te maken hebben wij 10 tips aan de hand van stappen voor je gemaakt. Zo wordt een boxspring kopen een stuk eenvoudiger en slaap jij straks op de boxspring die helemaal bij jou past!

10 Tips Boxspring Kopen Infographic | Swiss Sense 10 Tips Boxspring Kopen Infographic | Swiss Sense

Heb je na het bekijken en lezen van onze infographic met tips voldoende informatie gekregen? Bekijk dan ook eens alle boxsprings verkrijgbaar bij Swiss Sense voor extra inspiratie en informatie over de collecties en producten.

 

Bekijk je de boxsprings liever in het echt, wil je proefliggen of heb je extra advies nodig? Zoek dan een winkel bij jou in de buurt waar onze slaapadviseurs je heel graag voorzien van persoonlijk advies en informatie.

Tip 1: Persoonlijke eisen first

Voordat je begint met het oriënteren van het kopen van je boxspring zijn er al genoeg punten bekend waaraan je boxspring moet voldoen. Deze randvoorwaarden zijn dan ook al bekend voordat je nog maar één boxspring gezien hoeft te hebben. Bepaal voor jezelf bijvoorbeeld:

- Het budget 
- Waar komt het bed te staan? Dus welke afmetingen moet het bed hebben
- Wil ik een vast of (elektrisch) verstelbaar bed? Lees je vaak in bed, kijk je vaak tv?
- Andere punten die voor jou persoonlijk van toepassing zijn

Tip 2: Informeer bij anderen

Verzamel zoveel mogelijk ervaringen van anderen. Veel mensen gingen je al voor in het kopen van een boxspring. Wat zijn hun bevindingen, waar liepen zij tegenaan. Informeer in je vrienden- en kennissenkring, maar vergeet zeker ook niet de ervaringen van mensen op het internet te lezen. Laat je daarnaast ook lekker inspireren door verschillende sites. Vergelijk aanbieders. Alle informatie is veel waard en geeft je vele inzichten.

Tip 3: Maak jouw top 3

Nu je al veel gelezen en gehoord hebt, heb je zeker voorkeuren ontwikkeld. Maak voor jezelf een top 3. Wat is jouw nummer 1, 2 en 3 keuze op dit moment? Schrijf het op. Zo ga je concreter en gerichter te werk.

Tip 4: Bezoek de winkels die de boxsprings uit je top 3 lijstje verkopen

Inspireren, zien, voelen en beleven. Bezoek de (web)winkels die de boxsprings van jouw top 3 lijstje verkopen. Laat je zo goed mogelijk informeren. Wanneer je de boxspringmodellen in het echt kunt bekijken, doe dit dan zeker!

Tip 5: Advies, advies en nog eens advies

Goed en passend advies geeft je alle informatie die nodig is om een weloverwogen keuze te maken voor de aanschaf van een boxspring die écht bij jou past. Laat je dus altijd adviseren over het product. Natuurlijk informeer je ook naar persoonlijk advies over ligcomfort. Onze slaapadviseurs staan altijd voor je klaar. Niet alleen in de winkel maar ook online en via de telefoon staan zij je deskundig te woord met gedegen advies waar je werkelijk iets mee kunt.

Tip 6: Ga proefliggen en ervaar

Probeer in de winkel de boxspring of vergelijkbaar ligcomfort altijd uit wanneer je in de gelegenheid bent. Ga uitgebreid proefliggen, voel, zie en ervaar alle mogelijkheden. Bezoek verschillende winkels, kijk en vergelijk de rol van de verkopers. Zijn ze aandachtig en klantgericht?

Tip 7: Kies voor de juiste looks

Naast het ligcomfort is het uiterlijk van de boxspring zeker zo belangrijk. Er zijn oneindig veel mogelijkheden in kleur en stijl. Laat je goed informeren over de mogelijkheden zodat jij zo goed mogelijk kiest voor een boxspring die past in je slaapkamerinterieur. Stel de boxspring samen zodat deze helemaal is afgestemd op jouw wensen in smaak.

Tip 8: Accessoires nodig?

Een nieuw bed, met vaak nieuwe afmetingen, vraagt ook om nieuw beddengoed. Denk direct na of het ook niet tijd is voor een nieuw kussen? Een bijpassende molton, een bedlampje of een nachtkastje maken je nieuwe slaapkamerinterieur helemaal af. 

Tip 9: Kopen!

Je keuze is gemaakt! Koop/ bestel de boxspring van je dromen. Laat je goed informeren over de garantievoorwaarden, levertijden etc. Nog even geduld.. Voordat je het weet staan de bezorgers op de stoep!

Tip 10: Stylen en inrichten maar

Het moment is daar! Je boxspring staat in je slaapkamer. Het perfecte moment om je slaapkamer opnieuw in te richten. Style je slaapkamer met sierkussens, een nieuw dekbedovertrek en een gaaf plaid. Het dromen kan beginnen! Slaap lekker.

 

Hopelijk helpen deze 10 tips je bij het uitzoeken en kopen van jouw boxspring.

Wat vind jij belangrijk bij het vinden en uitzoeken van een boxspring? Deel je tip met ons!