Hoe zit het nu eigenlijk? Beter slapen doe je zo

3 maart 2020

Na een nacht goed slapen voel jij je opgeladen en vol energie. Toch zijn er veel mensen die 's nachts de slaap niet kunnen vatten. Dit zorgt de dag erna voor problemen in de concentratie en op lange termijn zelfs gezondheidsklachten. Tijd om beter te slapen dus! Maar hoe doe je dat, beter slapen? En hoe zit het nu eigenlijk met slapen en alcohol, hormonen, roken en eten? Wij vertellen je er graag alles over, want beter slapen doe je zo.

Hoe zit het nu eigenlijk? Beter slapen doe je zo

Beter slapen doe je zo

Na een nacht goed slapen voel je je opgeladen en vol energie. Helaas is het niet altijd even gemakkelijk om dit te bereiken. Nachtenlang piekeren, meerdere keren per nacht wakker zijn en lichamelijke klachten zijn veelvoorkomende slaapproblemen. Wij helpen je graag met tips om beter te slapen. Maar hoe doe je dat, beter slapen? Wat is een goede nachtrust eigenlijk? En wat zijn dé ultieme slaaptips?

Lees meer

 

Slapen en hormonen

Niet in slaap kunnen vallen, urenlang draaien in je bed en vroeg wakker worden. Het zijn allemaal problemen die te maken kunnen hebben met je hormoonstelsel. Nu denk je misschien: wat hebben hormonen met slapen te maken? Misschien gaat er een belletje rinkelen als we het woord “melatonine” noemen. Dit slaaphormoon is namelijk één van de meest bekende hormonen. We vertellen je er alles over.

Lees meer

 

Slapen en alcohol

Neem jij wel eens een ‘slaapmutsje’ voor het slapengaan? Slaap je dan beter? Of slechter? Er gaan veel verhalen rond over het effect van alcohol op je nachtrust. Sommigen zweren bij een drankje voor het slapengaan en beweren er beter door te slapen. Anderen hebben na een avond borrelen juist last van een gebroken nacht. Maar hoe zit het nu eigenlijk? Wij nemen je mee in de wereld van slapen en alcohol.

Lees meer

 

Slapen en eten 

Heb je ’s avonds nog trek, dan is het tijd voor een snack! Want je wil natuurlijk niet met een knorrende maag naar bed. Maar wat eet je dan? Wat kun je het beste pakken? Belangrijk om op te letten. Want hoewel voeding ervoor kan zorgen dat je beter slaapt, kan het ook zeker je nachtrust verstoren. Dit zijn de do’s & don’ts voor jouw late-night snack.  

Lees meer 

 

Slapen en roken

Een sigaret voor het slapengaan, wanneer je wakker wordt of bij dat eerste kopje koffie. Bij veel rokers lijkt het onderdeel geworden van hun avond-, ochtend- en slaapritueel. Maar is slapen en roken wel zo’n goede combinatie? Wij vertellen je er alles over.

Lees meer

Laat hier je reactie achter