Interieurtrend: color block trend in jouw slaapkamer

Swipe to the left
25 mei 2018 Geen reacties

Interieurtrends worden vaak geïnspireerd op fashiontrends. Dat is bij deze trend niet anders. We zagen colorblocking al eerder op de catwalk door het combineren van verschillende kleurrijke kledingstukken. Dat combineren van verschillende kleuren doen we in 2018 ook in ons interieur. Niet zo gek, want het geeft de ruimte een speels effect, is vrolijk en perfect voor de lente. Laat je inspireren in deze blog!

Interieurtrend: color block trend in jouw slaapkamer | Swiss Sense

Wat is de color block trend?

Letterlijk vertaald is colorblocking het ‘blokken van kleuren’, dus het combineren van kleuren. Je kunt dit zo gewaagd maken als je zelf wil. Van origine gaat het om het combineren van contrasterende kleuren: pastel tegen neon, donker tegen licht, rood tegen groen.

 

Deze trend begon jaren geleden in de fashion met het combineren van gekleurde kledingstukken. Oranje, rode of gele kledingstukken werden gecombineerd met paarse, groene of blauwe accessoires. Later maakte de color block trend zijn intrede in het interieurdesign.

Color block trend | Swiss Sense

Hoe gebruik je de color block trend in je interieur?

Het fijne aan deze trend is dat het heel gemakkelijk te gebruiken is in je eigen interieur. Alles is mogelijk, mits je kiest voor verschillende kleuren. Ga jij voor contrasterend of zacht?

 

Houd het klein met kussens op je bank, een poef of accessoires zoals kaarsen. Maar heb jij lef en ben je niet bang voor veranderingen? Ga dan voor felle meubelstukken zoals een bank, tafel of hele muur! 

 

We raden je aan met één ruimte te beginnen zodat je er rustig aan kunt wennen. Neem bijvoorbeeld je slaapkamer onder handen en sta iedere ochtend opgewekt en vrolijk op.

Colorblocking in je slaapkamer

In je slaapkamer maak je gebruik van deze trend door je muur in één of meerdere felle kleuren te verven. Of kies eens voor een gekleurd dekbedovertrek! In onze nieuwe textielcollectie vind je verschillende dekbedovertrekken die perfect in de color block trend passen.

 

Misschien durf jij het zelfs wel aan om felgekleurde meubelstukken in je slaapkamer te plaatsen. Kijk dan eens bij onze nachtkastjes. Ook stel je alle boxsprings op onze website en in de winkel naar keuze samen, waarbij jij kiest voor een stofsoort- én kleur!

 

Hoe zou jij colorblocking gebruiken in jouw slaapkamer?

Color block trend | Swiss Sense