Kies jouw ideale dekbed met deze dekbedwijzer

Swipe to the left
13 januari 2017 Geen reacties

De inhoud van je dekbed en kussen zijn bepalend voor het ligcomfort, de stevigheid, ventilatie en de warmteoverdracht tijdens het slapen. Een dekbed kan bestaan uit verschillende vullingen zoals: dons, synthetische vezels en katoen. Bij het kiezen van jouw ideale dekbed dien je jezelf een aantal vragen te stellen.

Welke dekbed moet ik kopen 

Heb je last van een allergie?

Voor elk materiaal zijn er anti-allergische dekbedden. Synthetische dekbedden zijn altijd anti-allergisch, sommigen zijn zelfs goed tegen huisstofmijtallergie.  


Heb je het vaak (te) warm of koud?

Dekbedden kennen verschillende warmteklasses die zich aansluiten op jouw lichaamstemperatuur. Een donzen dekbed is voor ieder type slaper een goede optie. Het dekbed houdt de warmte goed vast maar daar en tegen ventileert het optimaal, hierdoor is er dan ook minder kans op zweten.  


Wil je alle 4-seizoenen fijn slapen?

Met een 4-seizoenen dekbed geniet je het hele jaar door van een comfortabele nachtrust. Wil je zowel in de zomer als in de winter aangenaam slapen onder een behaaglijk dekbed? Dan is een 4-seizoenen dekbed de beste keuze om prettig onder te slapen en uitgerust wakker te worden.  


Dons

Dons komt van watervogels zoals eenden en ganzen. Dons werkt vooral als isolatiemateriaal en dat is ook de reden dat vogels dons hebben. Donsveren hebben veel kromme en holle stelen die vocht kunnen absorberen en door de isolerende eigenschappen het lichaam warm houden. Een vulling van dons houdt lucht vast. Deze eigenschap maakt dons tot een prima vulling voor dekbedden. Je lichaam verwarmt de lucht tussen het dons en het dons houdt de warmte vast waardoor je niet te veel afkoelt.

+ isolerend

+ vocht absorberend

• Bekijk onze collectie Donzen Dekbedden 


Synthetische vezels

Synthetische vezels bieden een hoogwaardige, zachte en veerkrachtige vulling die goed op z’n plaats blijven en tevens beschikt over goede ventilerende eigenschappen. Een synthetische dekbed isoleert minder goed maar bezit daar en tegen weer vele voordelen dan een dons dekbed vulling. Een synthetisch dekbed heeft anti allergische eigenschappen en is daardoor ideaal voor mensen die last hebben van bepaalde allergieën. Daarnaast kan het ook nog behandeld worden met middelen tegen huisstofmijt, bacteriën en microben, zodat deze geen kans krijgen zich te ontwikkelen. Het dekbed kan in de wasmachine gewassen worden. Neem altijd de wasvoorschriften in acht die vermeld staat op het label van het dekbed. Een synthetisch dekbed van goede kwaliteit kun je laten wassen in de wasmachine op een temperatuur tot 40 graden. Het dekbed laat je hangend drogen (niet in de wasdroger of centrifuge).

+ Anti allergisch

+ Wasbaar

• Bekijk onze collectie Synthetische dekbedden 


Katoen

Een katoenen dekbed biedt comfort en een goede vochtregulatie omdat het een echt natuurproduct is. Het dekbed is daarom geschikt voor de warme zomerdagen door de ventilerende eigenschap. Een katoenen dekbed is eenvoudig in het onderhoud doordat het te wassen is op 40 graden. Neem altijd de wasvoorschriften in acht die vermeld staat op het label van het dekbed.

+ Goede vochtregulatie

+ Wasbaar

• Bekijk de collectie Katoenenen Dekbedden  


Hopelijk heeft deze dekbedwijzer jou een stuk wijzer gemaakt en heb jij voldoende informatie om tot een goede keuze te komen. Veel succes!