Een retro en funky slaapkamer in 3 stappen

19 februari 2019

Ben jij altijd op zoek naar mooie vintage spulletjes, bewaar je graag souvenirtjes van je laatste vakantie of mag dat ene erfstuk niet ontbreken in jouw interieur? Dan is slaapstijl Eclectic Retro echt wat voor jou. Deze retro en funky slaapstijl geeft je met een kleurrijke basis veel ruimte voor persoonlijke vondsten.

Een retro en funky slaapkamer in 3 stappen | Swiss Sense

1. Een kleurrijke basis

De basis creëer je gemakkelijk met één kleur op de muren. Hier mag je al gerust kiezen voor een vrolijke, donkere kleur die goed past bij de retro trend. Ga voor mosgroen zoals op de afbeelding, mosterdgeel, oud roze of trendkleur petrol. Gecombineerd met gouden items zorgt dit voor een stijlvol geheel.

 

2. Ronde vormen en zachte lijnen

Kies voor meubels met ronde vormen, zoals de boxspring op de foto met een afgerond hoofdbord en een rond bijzettafeltje. Combineer deze vintage look met materialen van nu. Zachte en aaibare stoffen zoals fluweel in verschillende vormen en kleuren. Maak het niet te bont met uitgesproken dessins, maar ga liever voor een effen kleur die past bij de door jou gekozen muurkleur.

 

3. Persoonlijke spullen

Mix voor een retro sfeer verschillende texturen en materialen. Een vintage bijzettafeltje en oud schilderij gecombineerd met hedendaagse, gouden accessoires. Dit is gemakkelijk te combineren met jouw favoriete vintage vondsten, souvenirtjes van die ene mooie vakantie en persoonlijke erfstukken. Speels en gedurfd zijn de kernwoorden, dus wees niet bang voor een uitgesproken slaapkamer.


Boxspring Sage uit de Lifestyle by vtwonen collectie past perfect bij slaapkamerstijl Pure Basic. Een stijlvolle boxspring met ranke belijningen, afgerond hoofdbord en stoer metalen frame. Met de keuze tussen 3 soorten pootjes, 4 stoffen en 29 kleuren past deze boxspring altijd perfect in jouw stijl.

 

Lees hier meer over onze andere favoriete slaapkamerstijlen.

Laat hier je reactie achter