Een Blue Monday zonder zorgen

Swipe to the left
15 januari 2018 Geen reacties

Een Blue Monday zonder zorgen

Het is normaal gesproken op maandagochtend voor velen al moeilijk om een nieuwe werkweek te beginnen na een heerlijk weekend. Je voelt je wat lusteloos en waarschijnlijk wil je op maandagochtend liever wat langer in bed blijven liggen. Maandag 15 januari geeft je een goed excuus om je wat depressiever te voelen. Het is Blue Monday!

Een Blue Monday zonder zorgen | Swiss Sense

Wat is Blue Monday?

Blue Monday wordt gezien als de meest droevige dag van het jaar. De Britse psycholoog Cliff Arnall stelde met behulp van een "wetenschappelijke formule" vast dat de derde maandag van het jaar het meest deprimerend zou zijn. Het is overigens nooit de bedoeling geweest om deze dag als negatief te bestempelen. Arnall wilde mensen inspireren om juist op Blue Monday optimistisch te zijn.


Waarom is Blue Monday zo deprimerend?

In januari dringt het besef door dat de feestdagen achter de rug zijn. We moeten écht weer aan het werk. Waarschijnlijk bedenk je je ook dat er weer een hoop geld uitgegeven is aan mooie cadeaus of dat er nog een stapel rekeningen ligt te wachten.


Daarnaast probeer je ook om je goede voornemens vol te houden. Maak jij overigens al gebruik van onze tips? Toch zijn er altijd factoren die niet bijdragen aan een goed humeur. Het is in januari buiten nat, koud, grijs en de dagen zijn vaak kort en donker. Vooral het ontbreken van een lekker zonnetje heeft toch invloed op onze geest.

Een Blue Monday zonder zorgen | Swiss Sense

Hoe overleef ik Blue Monday?

Maak je geen zorgen, want Blue Monday hoeft absoluut niet de meest depressieve dag van het jaar te zijn. Met een paar simpele trucs overleef jij deze dag gemakkelijk en zonder kleerscheuren.


Daglicht

Ga naar buiten en geniet van de frisse lucht. Als het weer mee zit pik je nog wat zonlicht mee. Maak bijvoorbeeld eens een wandeling tijdens de lunchpauze. Het is niet alleen goed voor je geest, maar ook voor je immuunsysteem.


Glimlach

Met een vriendelijke glimlach maak je een groot verschil. Niet alleen je eigen humeur, maar ook het humeur van de mensen om je heen, wordt daardoor aanzienlijk verbeterd.


Ontspanning

Trakteer jezelf op een uitgebreide pauze na een dag hard werken. Laat heel het huishouden één keer voor wat het is en geniet van een rustige avond op de bank of van een ontspannend bad.


Kleding

Breng een beetje positieve stemming tot leven met kleurrijke kleding, want het is grijs genoeg buiten. Zelfs een paar kleurrijke accessoires in uw bedrijf kunnen snel slecht humeur verdrijven.


Voeding

Besteed ook aandacht aan je maaltijden. Eet voldoende vers fruit, groenten en voedsel dat rijk is aan vitamine B. Denk daarbij aan noten en volkorenproducten die je nieuwe energie geven.


Sport

Sporten is een effectief middel tegen depressies. Pep jezelf dus op en kom in beweging! Als je buiten gaat sporten profiteer je ook van de frisse lucht.


Vakantie

Het verlangen naar een vakantie verhoogt de stemming aanzienlijk. Het begin van het jaar is daarom een meer dan geschikte tijd om een vakantie te plannen. Of je nu je zomervakantie plant of besluit om zo snel mogelijk een weekje vrij te nemen en in de auto te stappen, een goed humeur is gegarandeerd.