Stay at home fitness: de slaapkamer-editie

Swipe to the left
22 maart 2020 Geen reacties

De belangrijkste functie van je slaapkamer is natuurlijk een goede nachtrust. Een goede nachtrust draagt bij aan een gezonder leven, maar is helaas niet voldoende om fit te blijven. Het is namelijk erg belangrijk voor je immuunsysteem om in beweging te blijven. Tijd om in actie te komen dus. Nu de sportscholen dicht zijn en we meer thuiszitten lijkt dit misschien een grote opgave, maar het tegengestelde is waar: het kan zelfs vanuit bed. Met deze tips tover je jouw slaapkamer om tot sportschool en voltooi je jouw work-out gewoon in je pyjama. Geen smoesjes meer!

Stay at home fitness: de slaapkamer-editie

Een work-out waarvoor je jouw bed niet hoeft uit te komen?

Blijf liggen! Wist je dat er veel oefeningen zijn die je gewoon vanuit je bed kan doen. Wat dacht je van oefeningen zoals sit-ups of push-ups? Door je matras als (onstabiele) ondergrond voor oefeningen te nemen train je ook nog eens extra goed je balans. Herhaal onderstaande oefeningen een aantal keer in setjes en jij hebt de eerste work-out al gedaan zonder een stap uit bed gezet te hebben.

 

Zijn dit soort oefeningen iets te heftig voor jou? Denk dan eens na over yoga. Niet alleen super goed voor je lichaam, maar ook voor je geest. Diverse apps stellen yogaoefeningen tot je beschikking die je perfect kan uitvoeren op je matras. Ideaal voor wie rustig en ontspannen wil opstaan.

Stay at home fitness: de slaapkamer-editie

Slaapkamerspullen worden sportaccessoires

Dat je geen fitnessapparatuur in huis hebt staan, maakt niks uit. Er slingeren namelijk al genoeg spullen rond in je slaapkamer om een effectieve work-out mee te doen. Er zijn verschillende items die je kunt gebruiken ter vervanging van de apparaten in de sportschool. Denk hierbij aan je kussen voor extra gewicht bij buikspieroefeningen, de bedrand als ondersteuning voor je voeten en een sprei als stretchband. Pro tip voor ouders: gebruik je kind als extra gewicht. Vermaak en beweging in één!

 

De grote slaapkamerschoonmaak

Fitter, energieker en slanker door het huishouden nét even wat anders aan te pakken? Simpel! Kies de weg van de meeste weerstand en span bij elke klus je buikspieren aan en verhoog het tempo. Probeer tijdens het schoonmaken van je slaapkamer wat rek en strek oefeningen te doen en zak door je knieën als je bukt in plaats van dat je voorover bukt. Zo geeft schoonmaken een extra voldoening!

 

Lees ook: 4 tips om je slaapkamer fris en hygiënisch te houden

 

Online fit

Wist je dat allerlei sportscholen, fitnessbladen maar ook personal trainers nu online gratis work-outs aanbieden? Daarnaast zijn er talloze thuis-fitness apps beschikbaar. Kies de optie die bij jou past, zet je smartphone of laptop op bed en zorg dat je voldoende beweegruimte om je heen hebt. Wedden dat je zo vergeet dat je niet in de sportzaal maar gewoon naast jouw bed staat?

 

Samen sporten is leuker

Tijdens het sporten maakt je lichaam adrenaline en het gelukshormoon endorfine aan. Je voelt je energieker, gelukkiger en zelfs aantrekkelijker. Dit heeft een geweldig effect op je lichamelijke én geestelijke gezondheid, blijkt uit een Brits onderzoek. Maar je partner plukt er ook de vruchten van als jullie samen bewegen: samen sporten zorgt ervoor dat stellen langer bij elkaar blijven. Let’s go couples workouts.

 

Krijg je jouw partner écht niet in beweging of sport je juist liever zelf? Op social media zijn veel fit-challenges bezig, waarbij je niet alleen jezelf maar ook elkaar motiveert en uitdaagt bepaalde oefeningen te doen. Super leuk om het resultaat van jouw workout te delen, toch?

 

Wat zijn jouw tips om thuis in beweging te blijven?

 1. Boxspring Lifestyle by vtwonen Pepper €500,- voordeel
  Boxspring Lifestyle by vtwonen Pepper
  vanaf Special Price  1.470,- Regular Price  1.970,-
 1. Gazella Comfort I Pocketvering Matras 2e matras cadeau
  Gazella Comfort I Pocketvering Matras
  vanaf Special Price  369,-
 1. Green Latex Hoofdkussen 2e kussen cadeau
  Green Latex Hoofdkussen
  vanaf Special Price  119,-