De 5 meest gemaakte fouten bij het inrichten van je slaapkamer

25 september 2019

Of je nu voor een botanisch interieur gaat of toch liever boho chic. Modern en industrieel of juist klassiek. Het is belangrijk dat jij je fijn voelt in jouw slaapkamer en dat deze perfect bij jouw smaak past. Toch zijn er een aantal punten om rekening mee te houden bij de inrichting ervan. Door deze 5 meest gemaakte fouten te voorkomen, komt jouw slaapkamer nóg beter tot zijn recht.

 

Foto: Boxspring Royal Atlantis

De 7 meest gemaakte fouten bij het inrichten van je slaapkamer

1. Verkeerde volgorde bij het inrichten

Waar begin je bij het inrichten van je slaapkamer? Bij de meubels, de vloer of toch de muurkleur? Over het algemeen is het slim om eerst te kiezen voor een mooie vloer en wandkleur en daarna grotere meubelstukken zoals een bed of boxspring. Met kleine meubels, accessoires en verlichting zorg je voor de finishing touch.

 

2. “Gewoon kopen wat je mooi vindt”

Een blauw fluwelen bed, roodbruine kast uit de kringloop, oudroze muurverf of okergeel dekbedovertrek met sierlijke bloemen. Hoe mooi afzonderlijke items ook kunnen zijn, houd wel een totaalplaatje in gedachten om een allegaartje aan spullen te voorkomen. Dit doe je bijvoorbeeld met een vooraf samengesteld moodboard.

 

3. Te grote of juist te kleine spullen

Grote meubelstukken doen een (kleine) kamer snel vol lijken, terwijl een meer ruimtelijke omgeving zorgt voor meer rust in je hoofd. Dus hoe fijn die 180 cm brede boxspring ook is, het is niet altijd een goed idee. Dat geldt trouwens ook voor een overdaad aan kleine spullen. Deze geven de kamer een rommelige uitstraling.

 

4. Niet genoeg opbergruimte

Niets verstoort een stijlvol ingerichte ruimte als slingerende kledingstukken, snoeren en andere spulletjes. Werk stekkers en snoeren daarom netjes weg en maak slim gebruik van alle roze ruimte om opbergruimte te creëren. De boxsprings uit onze SMART collectie hebben bijvoorbeeld opbergruimte in de box. Handig voor het opbergen van kleding, schoenen, boeken en je winter- of zomerdekbed!

  1. Boxspring SMART storage 01 10% korting
    Boxspring SMART storage 01
    vanaf Regular Price 1.790,- Special Price 1.611,-
  1. Boxspring SMART storage 02 10% korting
    Boxspring SMART storage 02
    vanaf Regular Price 2.190,- Special Price 1.971,-

5. Weinig lichtinval en slechte verlichting

Jouw interieur komt het beste tot recht in een mooie, lichte kamer. Plaats daarom zo min mogelijk spullen voor je ramen. Heeft jouw slaapkamer van nature weinig lichtinval? Dan kan een spiegel bij het raam een oplossing zijn. Deze zorgt ervoor dat het licht in de ruimte wordt verspreid. Warme kunstverlichting geeft je slaapkamer een gezellige sfeer tijdens donkere dagen en avonden!

 

Heb jij je schuldig gemaakt aan een van deze fouten? En wat is jouw ultieme tip bij het inrichten van je slaapkamer?

Loes v.d. Velden 29 september 2019 at
Ik heb geen roze ruimte om opbergruimte te creëren. (Punt 4)
Monique Lugt 25 oktober 2022 at
Ik tik op de foto omdat ik dat laken heel mooi vind maar nu niet te vinden jammer
Laat hier je reactie achter