Jouw slaapkamer een happy place? Interieurblogger Judith geeft tips

12 januari 2021

Nu ik bijna een halfjaar moeder ben, en Vinn ’s nachts nog twee keer voor een voeding komt, weet ik inmiddels hoe belangrijk een goede nachtrust is. En ik gooi het er gelijk maar in: ikzelf ben echt een enorme slaapkop… Dus die slapeloze nachten waren dan in het begin ook wel echt eventjes schakelen. Maar zoals alles, wennen ook deze nachten wel weer… 

 

Toch zijn er een aantal dingen die mij helpen om niet iedere dag als een momzilla wakker te worden en de dag door moe te zijn. Zeker tijdens deze donkere grijze dagen is dat zo belangrijk! En wist je dat slaap niet alleen de basis van onze dag maar ook de basis van hoe we ons voelen er eruit zien is? Tijd dus om wat tips (voor jongen gezinnen als ons) te delen! Maar je hebt er vast ook wat aan zonder kinderen of met kinderen die al wat ouder zijn…

Gastblog: Zo maak je van jouw slaapkamer je happy place

Judith Huls is interieurblogger, -stylist en het gezicht achter Juudithhome. Ze schrijft over alles dat te maken heeft met interieur en lifestyle. Haar online blog noemt ze dan ook een online dagboek op het gebied van interieur. 

Ontspan

Het is belangrijk om een uur voor het slapen gaan geen inspannende dingen meer te doen. Zoals bijvoorbeeld sporten of werken. Als je dat namelijk wel doet is de kans groter dat je lastig in slaap valt. Zelf maak ik er tegenwoordig echt een zen momentje van. Ik drink een grote kop ‘Slaap lekker thee’ en ga nog even echt iets voor mijzelf doen. Zoals een boek of tijdschrift lezen. Al moet ik toegeven dat ik soms ook echt nog wel op mijn telefoonschermpje zit te turen hoor…

 

Tekst gaat door onder de afbeelding.

Gastblog: Zo maak je van jouw slaapkamer je happy place

Less is more

Hoe vaak heb je het wel niet gehoord? Rust in je huis, zorgt voor rust in je hoofd. Belangrijk is dus echt dat je slaapkamer geen opslagplek wordt en dat je er niet teveel spullen hebt liggen. Sinds mijn nesteldrang is onze slaapkamer ook echt iedere dag enorm opgeruimd. Daarnaast doet kleur ook echt iets met de ruimte! Zo is bewezen dat de kleuren blauw, groen en geel een kalmerend effect hebben in de slaapkamer. Donkere kleuren schijnen daar ook bij te kunnen helpen en mooie naturellen ook. Kies liever niet voor knalkleuren zoals paars.

Deze tips heb ik dan ook toegepast in onze slaapkamer (en de rest van het interieur). Zo hebben we verschillende naturelkleuren gecombineerd, de wanddecoratie gegroepeerd, ook gekozen voor accessoires van natuurlijke materialen (zoals rotan en droogbloemen) en zijn de kussens en het beddengoed ook aangepast op de bruintinten.


Slaapadvies

Misschien wel heel erg voor de hand liggend, maar zo enorm waar! Sinds wij ons nieuwe bed uit de collectie van Swiss Sense hebben, slapen we zoveel meer beter en worden we ook echt uitgerust wakker! Hoe dit kan? Omdat wij destijds slaapadvies hebben gekregen in hun showroom. Zo hebben we nu echt een matras dat past bij onze slaaphouding en gewicht. Meer info over ons slaapadvies en welke matrassen wij hebben vind je in dit blogje.

 

Tekst gaat door onder de afbeelding.

Gastblog: Zo maak je van jouw slaapkamer je happy place

Kamertemperatuur

Zorg dat je altijd voldoende frisse lucht in de slaapkamer is! Zo kan ik heel lastig in slaap vallen als de slaapkamer te warm is (wat je vaak in hotels merkt). Het liefst slaap ik dan ook met het raam open met een kamertemperatuur van 16-18 graden. Maar dan wel met een lekker warme deken!

 

Geuren

Iets waar ik momenteel erg fan van ben zijn geurtjes in de slaapkamer! Bij ons gebruiken we dan ook standaard een lavendel geurtje. Lavendel schijnt namelijk te helpen voor een goede nachtrust! En mocht één van ons verkouden zijn dan helpt Eucalyptus ook enorm!

 

Vast tijdstip

Net zoals baby’s zijn wij volwassenen eigenlijk ook enorm gebaat bij een vast schema. Grappig he? Dus ga iedere dag op hetzelfde tijdstip naar bed en sta op dezelfde tijd op. Zo maken wij ons standaard klaar om naar bed te gaan om 23:00 uur en willen we hoe dan ook voor 00:00 in dromenland liggen. En ik moet je eerlijk zeggen; sinds wij ouders zijn, gaat dit verrassend goed! Haha

Hopelijk heb je wat gehad aan deze tips! En heb je straks weer nieuwe energie om alles uit je dag te halen! 

 

Slaap lekker, 

Judith 

 

Wil je meer tips om alles uit je nacht én dag te halen? Ontdek het hier

Laat hier je reactie achter