Goede (slaap)voornemens, zo houd je ze vol

Swipe to the left
5 januari 2021 Geen reacties

Januari is traditioneel het moment van goede voornemens. Dingen die er het afgelopen jaar misschien bij ingeschoten zijn, maar die je dit jaar weer met volle moed wil aanpakken. Wat zijn jouw goede voornemens dit jaar? En hoe staat het ervoor? Alle begin is moeilijk, dus het is niet zo gek als je het steeds lastiger vindt worden of zelfs de touwtjes al wat hebt laten vieren. In deze blog geven we je tips om het vol te houden. You can do this! 

Goede (slaap)voornemens, zo houd je ze vol

Neem je niet te veel hooi op je vork?

We willen veel: stoppen met roken, afvallen, meer bewegen, het huis opgeruimd houden en geld besparen. En dat het liefst allemaal tegelijk… Hoewel het goed is om ambities te hebben, is het belangrijk dat je accepteert dat niet álles tegelijk kan. Je kunt best meerdere goede voornemens hebben, maar heb je er inmiddels 4 of 5? Dan wordt het steeds lastiger om ze allemaal te bereiken.

 

Heb je haalbare doelen gesteld?

En die doelen die je voor jezelf gesteld hebt, zijn ze wel concreet genoeg? Want wanneer is je huis opgeruimd? Wanneer heb je voldoende geld bespaard? En hoeveel wil je precies afvallen? Pas met een concreet doel voor ogen wordt het gemakkelijker om daar naartoe te werken.

 

Beloon je jezelf wel genoeg?

We zijn streng voor onszelf. Te streng soms. Heb je het tot nu volgehouden? Of ben je zelfs maar íets dichter bij je doel? Dan mag je jezelf gerust belonen! Ben je gestopt met roken, verwen jezelf dan met het geld dat je bespaard hebt. Is het huis opgeruimd? Goed bezig, en dan nu even de beentjes omhoog en je favoriete serie aan!

 

Slaap je wel voldoende?

Eerder naar bed gaan en eerder opstaan zijn veelvoorkomende goede voornemens die met slapen te maken hebben. Maar zelfs als jouw voornemen daar níets mee te maken heeft, kan het helpen om beter te slapen!

 

Want goed slapen maakt niet alleen mooier en fitter, het zorgt er ook voor dat jij de energie hebt om jouw andere goede voornemens gemakkelijker vol te houden. Slaap je te weinig of slecht, dan is dat funest voor je wilskracht. En probeer dan maar eens dat stoppen met roken of geld besparen vol te houden!

 

Dat is ook de reden dat we eerder al 9 goede slaapvoornemens deelden die jij heel gemakkelijk zelf kunt gebruiken. Het voelt misschien als nóg een extra goed voornemen, maar deze slaapvoornemens zorgen er wel voor dat jij ál jouw andere doelen helpt te bereiken.

 

Succes, you can do this! Wat is jouw tip voor anderen om hun goede voornemens vol te houden?