Dit is de grootste boosdoener in het opruimen van je slaapkamer

7 april 2022

Opruimcoach Kristel vertelde eerder al over het voordeel van een opgeruimde slaapkamer én verklapte ons een paar vorige blog lazy tips om deze netjes te houden. Maar welke dingen moet je nu vooral níet doen wanneer je de slaapkamer gaat opruimen? Kristel deelt de grootste boosdoener en andere veelgemaakte fouten in het opruimen van je slaapkamer.

Oprgeruimde slaapkamer
Opruimcoach Kristel

Kristel Stalmans - opruimcoach

Kristel is opruimcoach en eigenaar bij Sekuur. Opruimen zit in haar DNA. Als kind is Kristel nog nooit gevraagd om haar kamer op te ruimen. Het was ook niet nodig. Haar kamertje.. daar was ze zo graag. Elke week zou ze deze opnieuw inrichten, kasten netjes ordenen, zelfs poetsen was geen straf. Geen wonder dat ze opruimcoach is geworden! 

 

Slaapkamer opruimen: voorkom deze 3 veelgemaakte fouten

 

1. Een stoel voor je kleding

 

Een prachtige stoel in de hoek van de slaapkamer. Leuk idee, toch? Dat zou ik nog eens overdenken. Die eenzame stoel wordt al snel de plek waar al je kleren op belanden. Die vormen uiteindelijk zo een berg, waarvan je niet meer weet welke kleding nu schoon is of gewassen moet worden.

Weg ermee. Vouw kleding die je nog kan dragen meteen op en leg ze in je kast. De rest kan in de wasmand.

 

2. Een open kast in de slaapkamer

 

Tuurlijk, op Pinterest ziet dat er helemaal zen uit. Maar in real life is het niet zo rustgevend. We hebben niet allemaal de skills om te toveren met leuke vaasjes, boeken en beeldjes, toch? Kies daarom liever voor een grote kledingkast waar je al je kleding in kwijt kunt én welke je netjes kunt afsluiten. Dat zorgt pas echt voor rust.

 

3. Wasmanden in de slaapkamer

 

Wasmanden, de nummer één boosdoener in het opruimen van je slaapkamer. Ja, ook wanneer je alle kleding netjes in de juiste wasmand hebt gesorteerd. Ze schreeuwen naar je hersenen dat er nog een berg werk op je ligt te wachten. Niet bepaald rustgevend dus. Wanneer je de ruimte hebt, zet je de wasmanden daarom liever in een aparte ruimte. Zo kun je heerlijk tot rust komen in je slaapkamer. Daar heb je de volgende dag dan weer profijt van ;) 

 

Lazy tips voor een opgeruimde slaapkamer

 

Benieuwd hoe je het opruimen van je slaapkamer dan wel kan aanpakken? Lees dan nu Kristel haar blog: Lazy tips voor een opgeruimde slaapkamer.  

Misschien vind je dit ook interessant: