5 tips om ondanks je hooikoorts goed te slapen

Swipe to the left
7 april 2020 Geen reacties

Het is weer lente! De tijd van bloeiende bomen, planten en bloemen. Mooi, maar ook erg vervelend voor alle mensen die last hebben van hooikoorts. Want probeer met een verstopte neus, kriebelende ogen en hoofdpijn maar eens in slaap te vallen. Hoe moe je ook bent, zo gemakkelijk gaat dat niet.

Lig jij ook wakker door hooikoorts? Dan kun jij onderstaande tips waarschijnlijk goed gebruiken!

5 tips om goed te slapen ondanks je hooikoorts

1. Houd je slaapkamer pollenvrij

Probeer je slaapkamer zo veel mogelijk pollenvrij te houden. Spring voor het slapen gaan onder de douche en borstel je haar dan meteen. Zo komen de pollen in ieder geval niet op je hoofdkussen terecht. Heb je de hele dag tussen de pollen gelopen? Doe dan je kleding in de was en laat ze niet slingeren op je slaapkamer. Houd daarnaast het raam van je slaapkamer dicht, anders vliegen de pollen zo naar binnen.


Lees ook: 4 tips om je slaapkamer fris en hygiënisch te houden

 

2. Pak een extra kussen

Als je in bed gaat liggen, dan kan het zijn dat je neus nog meer verstopt raakt. Er stroomt dan namelijk meer bloed naar je hoofd en neusschelpen, wat zorgt voor een verstopping. Met een extra kussen ligt je hoofd wat hoger en blijft je neus meer open. Vind het perfecte hoofdkussen

 

3. Vochtig washandje

Kriebelende ogen? Niet wrijven! Dit kan juist zorgen voor ontstekingen en irritaties. Maak in plaats daarvan een washandje vochtig en leg deze op je ogen.

 

4. Een half uur zoenen

Weet je wat ook helpt tegen hooikoorts? Zoenen! Japanse onderzoekers hebben ontdekt dat een half uurtje zoenen ervoor zorgt dat de productie van de stof histamine afneemt. Laat dat nu net het vervelende stofje zijn dat niezen, een loopneus en tranende ogen veroorzaakt. Win-win!

 

5. Geen huisdieren op je slaapkamer

Laat jij jouw hond regelmatig op je slaapkamer slapen? Dat is op zich niet zo erg. Dat schreven we al in deze blog. Maar in het hooikoortsseizoen is dit toch niet zo’n goed plan. Je hond of kat loopt overdag langs bomen of planten, waardoor pollen in hun vacht blijven hangen. Brr!

 

Wat is jouw ultieme tip om goed te slapen en de vermoeidheid door hooikoorts tegen te gaan?

 1. Boxspring Lifestyle by vtwonen Basil €100,- éxtra voordeel
  Boxspring Lifestyle by vtwonen Basil
  vanaf Regular Price  2.050,- Special Price  1.550,-
  100%
 1. Van Gogh Gladioli Dekbedovertrek
  Van Gogh Gladioli Dekbedovertrek
  vanaf Special Price  99,95