Michiel de Zeeuw: ‘slaap in een ruimte die bij je past’

Michiel de Zeeuw, interieurarchitect én presentator van het woonprogramma RTL Woonmagazine van RTL 4 weet als geen ander hoe belangrijk het is om te wonen, werken en slapen in een ruimte die écht bij je past.

Michiel de Zeeuw: 'slaap in een ruimte die bij je past' | SwissSense.nl

In het woonprogramma RTL Woonmagazine speelt hij naast presentator ook als architect een belangrijke rol achter de schermen. Het is ook achter deze schermen waar wij kennismaakten met Michiel de Zeeuw. Het ideale moment om aan hem zelf te vragen hoe hij denkt over slapen, trends op slaapkamergebied, zijn eigen slaapkamer en dromen!

10 vragen aan Michiel de Zeeuw

1. Welke rol heeft de slaapkamer voor jou binnen een totaal interieurconcept?

De slaapkamer was altijd al belangrijk, maar ik zie dat de rol van de slaapkamer tegenwoordig nóg belangrijker wordt. Dit komt doordat we ook thuis steeds meer verschillende functies in de verschillende ruimtes van ons huis willen uitvoeren. De slaapkamer is zo niet alleen maar beperkt tot slapen. We werken in de slaapkamer, we vinden er onze ontspanning en kijken er tv. Het is niet gek dat we daar dan ook steeds meer ruimte en huiselijkheid willen.

2. We zijn nieuwsgierig: hoe ziet jouw eigen slaapkamer er op dit moment uit?

Wij hebben een grote slaapkamer met erg veel comfort en charme. Daar ben ik erg blij mee! We slapen in een oud koetshuis waar je mooie balken en prachtige dakkapellen terugvindt. We hebben de kamer in de kleur ‘China Blue’ van het merk Little Greene geschilderd. We hebben dit gecombineerd met veel grijs- en wittonen en op de vloer ligt een grof sisal tapijt van Cunera.

3. Is deze slaapkamer op dit moment dan ook echt je droomslaapkamer of zou je nog iets willen veranderen?

Het is momenteel wel écht mijn droomslaapkamer. Een slaapkamer die werkelijk bij ons past. We hebben de ruimte om te kunnen mediteren en er is een werkplek met een prachtig uitzicht. We vinden het ook heerlijk om een serie vanuit bed te kijken. De tv verdwijnt erna echter wel weer in de kast, zodat de ruimte mooi rustig blijft ogen.

4. Welke trends voorzie jij voor de slaapkamer?

Ik denk dat we opbergruimte een steeds minder belangrijke functie toekennen in onze slaapkamer. We gebruiken deze ruimte veel liever voor meubels die een échte functie hebben zoals een tafel of bureau om aan te werken of een mooie stoel om daadwerkelijk in te zitten.
Bezigheden zoals meditatie, yoga en wellness krijgen, naast het slapen zelf, denk ik ook steeds meer voorrang in de slaapkamer.

5. Hoe creëer je op eenvoudige wijze snel meer sfeer in je slaapkamer?

Ik denk dat je al snel meer ruimte wint door met rustige, doorlopende wallprints te werken die perspectief in je kamer brengen. De prints zullen dan de trends vertegenwoordigen die op dit moment belangrijk zijn zoals Scandinavische en botanische invloeden. Het scheelt ruimte omdat je deze trends dan niet letterlijk in spullen in je kamer zet in de vorm van items en accessoires.

6. Wat is jouw ultieme slaapkamer interieurtip?

Kies voor een hoofdbord dat je gemakkelijk kunt vervangen met een nieuwe hoes. Op deze manier breng je snel een frisse, nieuwe kleur of trend in je slaapkamer. Verander zo nu en dan je kussens of kies voor een sprei.

7. We slapen 1/3 van ons leven. Ben jij je bewust van de impact van slaap op jouw dagelijks leven? 

Ik ben ervan overtuigd dat goed slapen zeker van belang is voor een prettig en productief leven.

-Doe jij nog iets speciaals om aan een goede nachtrust te komen?  

Ik zorg ervoor dat ik vaak op tijd naar bed ga. Hoe leuk ik de avond ook vind, ik slaap meestal om 23.00 uur. Dit omdat ik iedere dag ook weer vroeg opsta. Ik houd er rekening mee dat er regelmaat in mijn nachtrust zit en slaap in een frisse slaapkamer in een niet te warm bed. Dit draagt er allemaal aan bij dat ik overdag voldoende energie heb.
Een goed, passend hoofdkussen is trouwens ook echt een must. Voor mij betekent dit een kussen dat niet te hoog en zeker niet te zacht is én hypo allergeen.

8. Op welke plek in de wereld zou je heel graag nog een keer wakker worden?

Kon je je eigen bed maar meenemen! Dan wist ik dat ik altijd op iedere plek op de wereld lekker wakker word. Ik zou er dan wel voor kiezen om mijn bed midden in de natuur van Nieuw Zeeland of Midden Amerika te zetten. Wakker worden in de ongerepte en veelzijdige natuur met prachtige vergezichten en geen enkele connectie met de moderne maatschappij.

-En, met wíe zou je hier het liefste wakker worden?

Natuurlijk met mijn vriend en onze grote liefde Harvey de hond.

9. Welke dromen heb je nog op dit moment?

Gelukkig doe ik al heel lang iets wat mij iedere dag enorm gelukkig maakt. Maar ik zou best nog wel eens een tijdje in New York willen wonen of een eigen huis willen bouwen op een bijzondere plek.

10. Als laatste zijn we erg nieuwsgierig waar wij je voor wakker mogen maken?

Je mag mij al vroeg wakker maken voor een lange wandeling in de bergen. Om daarna heerlijk te genieten van een uitgebreide lunch en vervolgens te ontspannen in een fijne wellness. Tot slot lijkt het me fijn om in slaap te vallen in de buitenlucht van de bergen. Genieten!

Michiel de Zeeuw: 'Slaap in een ruimte die bij je past' | SwissSense.nlBron: Michiel de Zeeuw

Michiel de Zeeuw: 'Slaap in een ruimte die bij je past' | SwissSense.nlBron: Michiel de Zeeuw

Michiel de Zeeuw: 'Slaap in een ruimte die bij je past' | SwissSense.nlBron: Michiel de Zeeuw

Michiel, bedankt voor je leuke slaapkamerinspiratie en inspirerende woorden. Wij begrijpen volkomen dat met jouw verbeeldingskracht en inlevingsvermogen de mooiste interieurontwerpen ontstaan!

Heb jij naast de tips van Michiel ook nog een leuke slaapkamertip? Deel je tip met ons en Michiel!

Kijk voor meer inspiratie op www.michieldezeeuw.com of volg Michiel op Instagram @michieldezeeuw

 

Leave A Reply

Navigate