Dit gebeurt er als je huisdier in je bed slaapt

4 oktober 2018

Leuk! Het is weer Dierendag Wat doe jij vandaag om jouw favoriete beestje(s) nog meer te verwennen dan normaal? Heb je bijvoorbeeld al eens overwogen om je hond in je slaapkamer of zelfs in bed te laten slapen? Je huisdier in je slaapkamer blijkt namelijk niet eens zo slecht te zijn.
Je hond in bed of op je slaapkamer. Ja of nee? | Swiss Sense

Je hond in je slaapkamer. Waarom wel? 

Al jarenlang wordt aangenomen dat een huisdier niet in je slaapkamer of in bed hoort. Zo zou dat gezondheidsrisico’s als zoönosen met zich meebrengen. Zoönosen is een moeilijk woord voor infectieziekten die van dier op mens worden overgedragen. Daarnaast zou een huisdier in je slaapkamer niet goed zijn voor je nachtrust.


Een Amerikaans onderzoek toonde echter aan dat een hond in de slaapkamer geen negatief effect heeft op je slaap. Het zou zelfs leiden tot een betere nachtrust! De baasjes in het onderzoek geven aan dat het voor hen rustgevend werkt. Hun favoriete viervoeter in de slaapkamer geeft daarnaast een gevoel van veiligheid.


Laat je je hond in je slaapkamer slapen? Dan raden we je wel aan je beddengoed vaker te wassen. 

Je hond in bed? Toch maar niet.

Deze voordelen gelden helaas niet voor baasjes die met hun hond in bed slapen. Dat heeft juist een negatief effect op de nachtrust. Honden zijn namelijk in hun slaap erg beweeglijk, waardoor jouw nachtrust verstoord wordt.

 

Bovendien loop je met je hond in bed ook meer risico op zoönosen. Huisdieren verliezen haren en huidschilfers net als wij. Deze bevatten bacteriën die niet goed zijn voor onze gezondheid. Voor mensen met astma of een allergie wordt het trouwens sowieso afgeraden om met een huisdier in de slaapkamer te slapen. 

 

De keuze is aan jou! Dus… Laat jij vanaf vanavond je hond bij je in de slaapkamer slapen of toch maar niet?

Guest 4 oktober 2018 at
Yes
Elvira Wagemans 4 oktober 2018 at
Mijn chihuahua Roosje ligt heerlijk bij mij in bed zou niet anders willen
Saskia Honing 19 november 2018 at
Mijn honden slapen elke nacht lekker bij mij in bed...Mijn man is internationaal chauffeur dus de hele werk van huis.Geeft me een gevoel van veiligheid en vind het gewoon fijn als ze bij me liggen...
M. Kanters 19 november 2018 at
Nou, aangezien jullie dat ook allemaal doen, blijf ik het ook zo doen gewoon met mijn kleine Beagle, wel zo leuk en gezellig! Hartelijkste Groet, Marinus Kanters
Christiana Groenendijk 11 december 2018 at
Jaaaa
Adri 30 september 2019 at
Mijn kleine toy poedel slaapt ook bij mij in bed. Hij gaat vaak ook weer terug naar zijn mand. Heel zachtjes zonder mij wakker te maken. Zijn eigen keus waar hij wil slapen. Ik vind het gezellig en ik maak hem heel duidelijk waar hij mag liggen in bed. Op zijn dekentje dus.
Kylie baudoin 14 mei 2020 at
Mijn hondje gaat bijna elke avond mee naar mijn kamer ze kan in haar mandje in de relaxstoel of op mijn bed in het hoekje harstikke gezellig als ik alleen wakker wordt omdat mama al naar werk is en dan in de ochtend een goodmornings comité van haar blijheid :)
Antoine 6 oktober 2021 at
Bij mij komt geen hond in bed , alleen met zijn voorpootjes
Y 2 april 2022 at
Het lukt niet meer om de hond op andere plek te laten slapen in huis. Ze slaapt in en op bed.
Dennis Teunissen 15 juli 2022 at
Mijn nieuwe vriendin heeft een bullterrier, en zij laat haar hond elke nacht naast haar in bed slapen. Op een dag wou mijn vriendin bij mij blijven slapen maar ze vroeg mij of ik een haak of beugel wou maken in mijn slaapkamer zodat haar hond vast gezet kon worden, anders zou haar hond mee in bed kruipen..! Sorry...maar ik ga mijn huis niet aanpassen voor haar hond. Ik heb zelf altijd een golden retriever gehad, maar hij sliep altijd in zijn eigen mand in de gang of woonkamer. Een bed deel je samen met partner...niet met je hond..!
MmzHrrdb 9 september 2023 at
20
Saskia 25 november 2023 at
Vanaf dag 1 slaapt mijn meissie bij mij zij is mijn steun en toeverlaat ( ikzelf heb C-ptss) en aankomende 2e kerstdag komt er een 2e hondje bij en ook zij mag bij mij slapen, 1 avond sliep mijn hondje bij me dochter nou ik heb heel de nacht wakker gelegen ondat ik haar miste naast mij. Ieder moet doen waar hij/zij zich goed bij voelt Leven en late leven
Laat hier je reactie achter