Do it yourself: een hip plaid haken

Swipe to the left
2 december 2016 Geen reacties

Do It Yourself, de trend van nu. Google voor wooninspiratie en je komt van alles tegen om zelf te maken. Van zomerse plantenpotten en zelfgemaakte hippe tafeltjes, tot gehaakte dekens en zelfgemaakte kussen hoezen. Je huis kan altijd wel leuke creaties gebruiken die je zelf hebt gemaakt. Tijdens de winterperiode kunnen we gehaakte plaids goed gebruiken. Lekker op de bank ploffen met een kop thee en een warme plaid. Tijd dus om deze zelf te maken.

Met 4 tips je eigen plaid haken

Voordat jij begint met een plaid haken, is het verstandig de texturen, kleuren en afmetingen te bepalen.

1. Het aantal bollen wol

De inkopen beginnen met het inslaan van wol. Maar hoeveel bollen wol heb je nodig? Dit is afhankelijk van de grootte van de deken die je in je hoofd hebt. Hoe meer wol, hoe groter jouw plaid wordt.

2. De dikte van de wol

Wil je graag een dik of een dun deken? Aan de hand daarvan kies je wol en textuur.

3. De dikte van de haaknaald

Welke naalddikte je nodig hebt, is afhankelijk van de wol soort. Op het woletiket staat meestal aangegeven welke haaknaalden geschikt zijn voor de wol. Hoe dikker de omvang van de naald, hoe grover de steken. Dus hou je van grof en stoer? Kies dan voor dikkere haaknaalden.

4. De juiste kleurencombinatie

Bepaal tot slot welke kleuren passen bij jouw stijl en inrichting. Ga je voor eenvoud of liever contrast? Zo kun je een moderne witte kamer opfleuren met een kleurrijke plaid. 

De mooiste plaids op een rij

Op Pinterest kun je terecht voor een inspiratie boost. Daar vind je de mooiste en meest verschillende creaties. Hieronder vind je een aantal sfeerbeelden die je helpen bij het bedenken van ideeën.

Voor de slaapkamers met een stoere zwart-wit look is dit witte plaid een mooie toevoeging. Het gehaakte deken heeft grove steken en texturen en is dik genoeg om de hele winter mee door te komen.

Op een leuke Duitse blog kun je terecht voor DIY projecten en decoratie ideeën. Zo is er een blogbericht waar in verschillende stappen wordt uitgelegd hoe je een wollen plaid haakt met grijs wol. Een inspiratievoorbeeld zie je op de afbeelding hieronder.

Hou jij van een patroon met strepen? Als je het haken een beetje onder de knie hebt, kun je gemakkelijk een haakpatroon maken met verschillende kleuren strepen. En je kunt zelf de dikte en kleurencombinatie bepalen. Wij vinden deze kleurencombinatie mooi. Jij ook?

Ben je op zoek naar kleurrijke inspiratie? Ga dan voor dit kleurrijk gehaakt plaid in de stijl van je kamer. Haak er leuke figuren in of bedenk andere leuke creaties.

Heb je alles in huis? Genoeg inspiratie opgedaan? Dan kun je aan de slag!