Wat zegt je slaaphouding over jouw karakter?

Swipe to the left
30 april 2020 Geen reacties

Slaap je het liefst op je rug of zij? Krul je helemaal op tot een bolletje of lig jij liever als een zeester met je armen en benen gespreid? Iedereen heeft zo zijn favoriete slaaphouding. Maar wist je dat je slaaphouding veel kan vertellen over jouw karakter? De slaaphouding die voor jou het meest comfortabel en natuurlijk aanvoelt, onthult stiekem veel over jou. 


In een Engels onderzoek van de Sleep Assessment and Advisory service naar de zes meest voorkomende slaaphoudingen werd een link gevonden met bepaalde persoonlijkheidstypes. De resultaten daarvan vind je hieronder. 

Wat zegt je slaaphouding over jouw karakter?

Zeester

Lig jij het lekkerste plat op je rug, benen uit elkaar en met je armen omhoog? Dan behoor jij tot de Zeesterren! Zeester-slapers zijn vriendelijke mensen die goed luisteren en graag advies geven aan anderen. Ze zijn loyaal en staan altijd klaar voor hun vrienden. Ze zijn heel goed in het organiseren van evenementen en projecten, maar ze zullen zelf niet snel in het middelpunt van de belangstelling gaan staan. Slaap jij als een zeester? Dan ben je vrij uniek! Want het schijnt dat maar 5% van de mensen zo het liefste slaapt.

 

Vrije val

Je ligt op je buik, met je armen omhoog en eventueel rond je kussen gewikkeld. Dit is de vrije val-positie. Als jij in slaapt valt in deze houding, dan schijn je een echt gezelligheidsdier te zijn. Is er ergens een feestje? Jij bent erbij! Maar geeft iemand je (on)gewenste feedback of kom je terecht in een moeilijke situatie? Dan weet je niet zo goed hoe je hiermee om moet gaan en ben je nogal snel op je teentjes getrapt.

 

Lees ook: Welk matras past bij mij?

 

Foetushouding

Dit is de meest populaire slaaphouding! Je ligt op je zij, met je knieën helemaal opgetrokken, precies zoals een ongeboren baby ligt in de buik van de moeder. Daarom heet deze slaappositie de foetushouding. Het voelt vertrouwd en geeft een gevoel van veiligheid en comfort. Als jij in de foetushouding slaapt dan kan het heel goed zijn dat je zelfverzekerd overkomt op anderen. Maar stiekem heb je maar een klein hartje en ben je best wel verlegen en gevoelig. Deze mensen zijn vaak ook heel creatief! Fun fact: twee keer zoveel vrouwen als mannen slapen in deze positie.

 

Lees ook: Ben jij een zijslapen? Slaap dan op déze kant

 

Burrito
Jij slaapt op je rug en je deken vouw je als een burrito om je heen. Het liefst vraag jij nog aan je partner om je helemaal in te stoppen. Je lijkt wel ingebakerd, net zoals ze bij baby’s doen. Je bent een lief en zorgzaam persoon en staat klaar voor iedereen. Wanneer je nieuwe mensen leert kennen, kijk je wel eerst even de kat uit te boom. Vertrouw je degene en voel je je op je gemak? Dan laat je je muur zakken. En stiekem hebben de burrito-slapers het sneller koud dan anderen, maar dat ligt niet aan je karakter ;-)  

 

Flamingo
Deze slaaphouding lijkt erg op een flamingo die op één been staat, alleen dan horizontaal. De Flamingo’s zijn nieuwsgierig en échte avonturiers, ze struinen de wereld over en nemen alle informatie op als een spons. Je handelt snel en denkt niet lang na voordat je een keuze maakt, deze ‘overhaaste’ beslissingen leiden af en toe tot een foutje. Behalve op je werk, want daar ben je uiterst tactisch en ga je secuur te werk.

 

Soldaat

Yes, sir! Je salueert nog net niet in je slaap met deze houding. Je ligt plat op je rug, met je armen straks langs je lichaam. De Soldaat heeft specifieke karaktereigenschappen; gereserveerd, gedisciplineerd en perfectionistisch. Als je in deze houding slaapt ben je waarschijnlijk een rustig typje en je stelt hoge eisen aan jezelf, maar je laat jezelf niet snel gek maken.

 

Of je nu een fanatieke buikslaper bent of liever op je zij in slaap valt, het is belangrijk dat je lichaam op de juiste plekken ondersteund wordt. In onze matraswijzer ontdek je welk matras het beste bij jouw slaaphouding past. Daarnaast bepaalt je slaaphouding ook (deels) welk hoofdkussen jouw nek en schouders ’s nachts het beste ondersteunt. Daarover lees je alles in dit artikel.

 1. Gazella Comfort I Pocketvering Matras 2e matras cadeau
  Gazella Comfort I Pocketvering Matras
  vanaf Special Price  369,-
 1. Green Latex Hoofdkussen 2e kussen cadeau
  Green Latex Hoofdkussen
  vanaf Special Price  119,-
 1. Dixxius Hoofdkussen Basic 30% voordeel
  Dixxius Hoofdkussen Basic
  vanaf Special Price  10,47 Regular Price  14,95