We slapen slechter tijdens de lockdown – dit doe je ertegen

Swipe to the left
3 februari 2021 Geen reacties

Bijna een derde van de Nederlanders slaapt tijdens deze ‘harde’ lockdown onrustiger en komt moeilijker uit bed dan vóór de coronacrisis. Ook vallen we moeilijker in slaap. Dat blijkt uit landelijk onderzoek dat we hebben laten uitvoeren onder ruim 1000 Nederlanders. In deze blog vind je alle resultaten én tips om ondanks de lockdown toch lekker te slapen.

We slapen slechter tijdens de lockdown – dit doe je ertegen

Moeite om in slaap te vallen

We hebben meer moeite om in slaap te vallen. Dat geldt voor 22 procent van de ondervraagden. Vooral werkende vrouwen van 18 tot 34 jaar hebben hier last van. De meeste mensen die wakker liggen piekeren over hun eigen gezondheid (32 procent), op de voet gevolgd door ‘zorgen om de gezondheid van naasten’ (31 procent). Verder geeft 22 procent aan te tobben over de financiële situatie.

Tips om snel in slaap te vallen > 

 

’s Nachts wakker liggen

Als we eenmaal de slaap hebben gevat, is de kwaliteit van de nachtrust een stuk minder dan vóór corona. Ruim twintig procent zegt nu slechter te slapen dan vóór de coronacrisis. Ook dat geldt voornamelijk voor vrouwen van 18 tot 34 jaar.

Lig je wakker? Dit doe je ertegen >

 

Moe wakker worden

Na de slechtere nachtrust hebben Nederlanders meer moeite om op te staan dan vóór de coronacrisis. Bijna een derde van de respondenten (32 procent) zegt het in deze harde lockdown moeilijker te vinden om uit bed te komen. Verder drukken we vaker op de wekker of ons alarm om nog een poosje langer te kunnen slapen. Er wordt vooral gesnoozed door werkende mensen van 18 tot 34 jaar.

Tips om elke ochtend fijn wakker te worden >

 

Toe aan een powernap

Ondanks de onrustige nachten, hebben Nederlanders niet meer moeite om zich overdag te concentreren. Wel doen zij vaker een powernap om op te laden en als onderbreking tussen het vele online vergaderen door. 14 procent neemt vaker dan voor de pandemie zo’n pauze om de dag door te kunnen komen.

Zo doe je de perfecte powernap >