Swiss Sense bij RTL Transportwereld

Swipe to the left
2 mei 2018 Geen reacties

In samenwerking met Oliver IT zijn we druk bezig om onze leverafspraken volledig digitaal en geautomatiseerd te plannen. Samen hebben we gekeken hoe we de servicegraad voor onze klanten kunnen verhogen. Hierover vertelden we in RTL Transportwereld. Met dit nieuwe transportproces bieden we onze klanten meer transparantie en een betere inschatting van het bezorgmoment. 

Waarom deze verandering?

Onze orders namen de afgelopen jaren met 63% toe. Er werden 120.000 orders geplaatst, dat wil zeggen gemiddeld 2.000 order per week. Op dit moment wordt het bezorgmoment van orders bepaald met behulp van een analoog planbord. Vervolgens spreekt een medewerker telefonisch met een klant over een geschikte leverdatum. Dit kost veel tijd en de routeplanning is niet optimaal, daarom hebben we besloten om de planning te digitaliseren en te automatiseren.

Dit gaat gemiddeld 1 minuut per levering en 4 kilometer per rit besparen. Op deze manier dragen we bij aan een beter milieu.

Swiss Sense bij RTL Transportwereld | Swiss Sense
Swiss Sense bij RTL Transportwereld | Swiss Sense

Wat maakt dit proces uniek?

De tool waakt over controle van capaciteit, servicegraad en reeds ingeplande orders. De tool bestaat uit een web- en mobiele applicatie die met elkaar in verbinding staan. De planning is geheel automatiseert en digitaliseert, dat wil zeggen dat het bezorgmoment automatisch wordt bepaald door middel van de levercapaciteit en geografische ligging. Dit allemaal levert een verlaging op van administratieve last en de foutgevoeligheid van gegevens. Hierdoor ontstaat er een hogere efficiënte binnen de organisatie.

 

Heb jij ons gezien bij RTL Transportwereld?