Blog - Trends op de vt wonen&design beurs

Swipe to the left
10 oktober 2018 Geen reacties

Heb jij dit jaar een bezoekje gebracht aan de vt wonen&design beurs in RAI Amsterdam? Als grootste woonevenement van Nederland is dit dé perfecte plek om inspiratie op te doen voor jouw interieur, want je vindt er voor ieder wat wils. Voor iedere smaak en iedere stijl.

 

Ook wij hebben dit jaar weer een prachtige stand gevuld op de vt wonen&design beurs. Volop inspiratie om jouw slaapkamer helemaal winterproof te maken. Maar hier stoppen we natuurlijk niet mee na de beurs. In deze blog delen we alle trends die ons opvielen op de beurs. Perfect te gebruiken voor jouw slaapkamer!

Trends op de vt wonen&design beurs | Swiss Sense

1. Kruiden, bloemen en planten   

We schreven er al eens eerder een blogpost over, maar de botanische interieurtrend blijft populair. Deze trend pas je gemakkelijk op verschillende manieren toe in je slaapkamer. Kies voor leuke plantjes op je nachtkastje of een grote kamerplant in de hoek.

 

In onze stand op de beurs gebruikten we planten en een groen dekbedovertrek om de ruimte een botanische sfeer te geven, zoals je ziet op bovenstaande foto. We combineerden hier de botanische trend met nude- en bordeauxtinten.

 

Minder natuurlijk, maar wel botanisch is fotobehang met daarop een bos of planten. Dit hebben wij gebruikt bij de styling van Jubileumboxspring Edition I. Hier vertelt styliste Maartje je er alles over.

 

Wil je meer kleur in je slaapkamer? Ga dan voor bloemen! Een herfstboeket in een kitsch borduurseltje van je oma op de wand, échte bloemen op je nachtkastje of een gebloemde print op je dekbedovertrek passen perfect in deze trend.

 

2. Oude meesters, nieuwe helden

Vorig jaar was het thema van de beurs 'oude meesters, nieuwe helden'. Ook dit jaar speelde het combineren van oude spullen met nieuwe designs en materialen nog een grote rol. Dit wordt ook wel de eclectische trend genoemd. Maak in je slaapkamer bijvoorbeeld gebruik van een antiek stoeltje naast je bed, een oude locker als kledingkast of vintage kaptafel. Combineer dit met een plaid van fijne materialen en een strak vormgegeven boxspring.

 

In onze stand gebruikten we de eclectische trend door stijlen uit het verleden – klassieke bloemenprint – te combineren met moderne, contrasterende kleuren en materialen.

 

3. Verschillende motieven  

Er waren een paar weefsels, motieven en materialen die we regelmatig zagen terugkomen op de beurs. De eerste is het visgraatmotief. Muren, vloeren, accessoires. Overal zag je het terug. Het is daarmee niet alleen leuk voor je keuken of woonkamer, maar ook voor de slaapkamer.

 

Daarnaast zag je ook diverse grove breisels en borduursels. Hoe je dit combineert in je slaapkamer? Plaats bijvoorbeeld een stoer grof gebreid karpet op de vloer, een sierkussen op je bed. Of kies voor een stoere grof gebreide print op je dekbedovertrek!

Tekst gaat door onder de afbeelding.

Trends op de vt wonen&design beurs | Swiss Sense

4. Velvet

Niet helemaal verrassend was de grote hoeveelheid velvet materialen. Op Instagram en in de kledingbranche zie je dit materiaal al regelmatig voorbij komen en ook op de beurs ontbrak het er niet aan. Je verwerkt dit materiaal gemakkelijk in je slaapkamerinterieur met bijvoorbeeld een sierkussentje op je bed, velvet stoel in je hoek of lange zware velvet of velourse gordijnen in je slaapkamer.

 

In onze nieuwe collectie vind je dekbedovertrek Tender, in een velvet stof en verkrijgbaar in blauw, grijs en nude.

 

5. Kleur, kleur, kleur!

Een beetje kleur kan natuurlijk niet ontbreken in je interieur! Op de beurs zagen we warme, aardse kleuren veel terugkomen in ton-sur-ton. Of denk aan de trendkleuren okergeel of donkerrood. Kies in je slaapkamer eens voor alle muren in één van deze tinten, gordijnen in deze opvallende kleuren of ga voor een gekleurd dekbedovertrek.

 

Of kies bijvoorbeeld voor ‘hotel chique’ kleuren zoals donkerblauw, donkergroen of donkergrijs. Perfect om je slaapkamer helemaal dat luxueuze hotelgevoel te geven!

Tekst gaat door onder de afbeelding.

Trends op de vt wonen&design beurs | Swiss Sense

6. De ‘clean look’

Eén ding was duidelijk: een mooi interieur komt pas echt tot zijn recht in een goed opgeruimde kamer. Dit geldt ook voor je slaapkamer. Daarom stond een groot deel van onze stand in het teken van onze collectie boxsprings met opbergruimte. Onnodige spullen berg je gemakkelijk stofvrij op, waardoor jouw (nieuwe) interieur de volledige aandacht krijgt. Zo is je slaapkamer helemaal winterproof!

 

Welke trend is jouw favoriet?