Blog - Vijf verfrissende tips voor zwoele zomernachten

Swipe to the left
5 juli 2018 2 comments

Buiten mogen we genieten van heerlijk zomerse temperaturen. Daar zijn we natuurlijk erg blij mee! Maar wanneer de temperatuur buiten oploopt, doet het dat ook in de slaapkamer. Broeierige hitte en een benauwd gevoel… Veel Nederlanders hebben bij zomerse temperaturen last van slapeloosheid.

 

Slapeloosheid kan overdag zorgen voor concentratieproblemen en een gebrek aan energie. Dat is zonde, want de zomer is juist hét seizoen om leuke dingen te gaan doen: feestjes, barbecues en een frisse duik in het zwembad. Om hier volop van te genieten is een goede nachtrust belangrijk. Daarom geven we je vijf tips om je hoofd koel te houden bij warme temperaturen. 

Ben jij een zijslaper? Dit is de beste kant om op te slapen | Swiss Sense
1. Lauwwarm douchen
Hoe verleidelijk het ook is om een koude douche te nemen, toch is het niet aan te raden. Een koude douche zorgt ervoor dat je bloedvaten vernauwen en je de warmte moeilijker kwijtraakt. Volgens neuroloog Arthur Kurvers is lauwwarm douchen om die reden juist wel een goed idee. Je bloedvaten gaan open staan en je verliest gemakkelijker lichaamswarmte. Hier heb je langer profijt van. De kans dat je ’s nachts wakker wordt van de hitte, wordt kleiner. Dit blijkt uit onderzoek van Roy Raymann aan de Vrije Universiteit.
 
2. Rustgevende muziek 
Maak je je vooraf al zorgen of je wel in slaap kan vallen? Dan is de kans groot dat het je niet gaat lukken. Zorg ervoor dat je helemaal ontspannen bent voordat je wil gaan slapen. Rustgevende muziek kan je hierbij helpen. Luister bijvoorbeeld naar afspeellijsten met ontspannende gitaarmuziek of geluiden van een regenstorm. Dit laatste heeft als bijkomend voordeel dat je even niet denkt aan warme temperaturen, maar juist aan verkoeling.
 
3. Je eigen airco 
Heb je een ventilator in huis? Dan kun je gemakkelijk je eigen airco maken. Het enige dat je hier verder voor nodig hebt, zijn flesjes water en een vriezer. Door de flesjes water te bevriezen en deze voor de ventilator te zetten, wordt er koude lucht je kamer in geblazen. Heerlijk!
 
4. Goed ventilerend matras 
Met een goed ventilerend matras en beddengoed voorkom je dat je ’s nachts of ’s ochtends badend in het zweet wakker wordt. Door te kiezen voor katoenen beddengoed zit je altijd goed. Dit materiaal is ademend en neemt gemakkelijk (transpiratie)vocht op.
 
Ook een goed ventilerend matras neemt gemakkelijk vocht op en blijft – ook na het opnemen van vocht – comfortabel. Kies bijvoorbeeld voor één van onze AEROMAX matrassen. In deze matrassen komen onder andere de beste ventilatie en comfort samen. Zo geniet jij ook tijdens een zomernacht van fris ligcomfort.
 
5. Buiten slapen
Probeer eens een nachtje buiten te slapen. In tegenstelling tot overdag, is het ’s nachts buiten koeler dan binnen. Leg je matras eens op je balkon of in je tuin en breng een nacht door onder de sterren. Sfeervol en enorm romantisch. Slaap lekker!
 
Wil je meer slaap- en interieurtips? Bekijk dan hier al onze blogs.

Marieke 15 juli 2018 at 08:23
Telefoon uit of op vliegtuigstand helpt ook merk ik. Heeft alleen niks met hitte te maken ;-)
Swiss Sense 15 juli 2018 at 08:23
Dat is zeker een goede tip, Marieke!