Zo blijf je wakker met Oud en Nieuw

Swipe to the left
30 december 2017 Geen reacties

“10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1, gelukkig nieuwjaar!” Of je morgen nu tot diep in de nacht wilt feesten of het nieuwe jaar thuis rustig wilt beginnen, om middernacht wil iedereen toch op en top fit zijn om het nieuwe jaar goed in te luiden?

Wakker blijven met Oud en Nieuw | Swiss Sense

Wat kan ik doen om fit te zijn op oudejaarsavond?

Om op oudejaarsavond zo fit mogelijk te zijn, is het het beste om een paar dagen van tevoren aandacht te besteden aan je gedrag en dieet. Vooral als je gewend bent om vroeg naar bed te gaan of je dag vroeg te beginnen, is het moeilijk om tot middernacht wakker te blijven. Met onze simpele tips kun je snel fit worden voor een lange oudejaarsnacht.

Tip 1 - Zorg voor voldoende rust

Neem voldoende tijd om te ontspannen en ga vanavond zeker op tijd naar bed. Een goede nachtrust helpt je namelijk meer energie op te bouwen. Dat betekent niet meteen dat je lang, maar vooral goed moet slapen. Hoe beter en dieper je slaapt, hoe beter je lichaam energie opbouwt voor de dag erna. Een kort dutje op oudejaarsavond kan ook voor nieuwe energie zorgen. Zorg er dan wel voor dat deze “powernap” niet langer dan een uur duurt.

Tip 2 – Let op je dieet

Vermijd vanavond ongezond en vettig voedsel. En ook morgen op oudejaarsavond is het raadzaam niet te veel te eten, omdat dat vermoeidheid bevordert. Begin morgen ook niet te vroeg met het nuttigen van alcohol. Wissel je alcoholisch drankje ook eens af met een niet-alcoholisch drankje als je om middernacht fit wilt zijn en je het feestje zo lang mogelijk vol wilt houden.

Tip 3 - Douchen en frisse lucht

Begin oudejaarsavond met een warme, ontspannende douchebeurt. Zet de kraan een paar seconde op koud water, vlak voordat je onder de douche uit komt. Hoewel dit misschien niet erg prettig voelt, zul je verrast zijn hoeveel energie je ervan krijgt. Wat daarnaast helpt tegen vermoeidheid is frisse lucht. Vooral koude winterlucht. Ga dus regelmatig naar buiten voor een frisse neus en sluit daarna weer fit aan bij het feestgedruis.

Houd deze tips dus in gedachten en maak er morgen samen met je geliefden een fantastische avond van. Namens iedereen bij Swiss Sense wensen we je een bijzonder mooi, gelukkig en gezond 2018 toe!