4 tips voor een warme en sfeervolle slaapkamer

Swipe to the left
25 september 2018 Geen reacties

Het is 's ochtends koud, buiten is het grauw. Het is niet zo gek dat je 's ochtends moeilijk je bed uit komt. Het liefst blijf je de hele dag in bed liggen onder een dik deken en fijn plaid. Maar dit gaat helaas niet… Tijd om op te staan! Dan kun je de dag maar beter goed beginnen. Wij vertellen je hoe. Geniet met deze tips van een frisse start van je dag in een warme, sfeervolle en opgeruimde slaapkamer.

4 tips voor een warme en sfeervolle slaapkamer | Swiss Sense

1. Clean room policy 
Helaas, het hoort erbij. Voordat je je slaapkamer herfstproof kunt maken, moet de boel opgeruimd worden. Zo komt je (nieuwe) interieur straks nog beter tot zijn recht. Daarnaast is je slaapkamer juist de plek voor rust, waar je ’s ochtends helemaal ontspannen aan de dag begint. Dit kan alleen in een kamer die zelf ook rust uitstraalt.

Heb je een tekort aan opbergruimte in je slaapkamer? Daar hebben wij een goede én stijlvolle oplossing voor! Bekijk hier onze boxsprings met opbergruimte in de box. 


2. De juiste kleurkeuze
Maak in je slaapkamer gebruik van warme kleuren. Deze zijn te herkennen aan een gele ondertoon. Koele kleuren hebben een blauwe ondertoon. Door te kiezen voor warme kleuren geef je je slaapkamer direct een gezellige, sfeervolle uitstraling. Denk bijvoorbeeld aan houtkleuren, aardetinten of koper oranje, de trendkleur van 2018. Of kies alvast voor de trendkleur van 2019: een warme honingtint. 


3. Zonnetje in huis 
Bij een sfeervol interieur wordt vaak gedacht aan donkere kleuren. Maar zorg er wel voor dat je slaapkamer niet té donker wordt. Dat doe je door donkere en lichte kleuren af te wisselen én gebruik te maken van gezellige (nacht)lampjes. Licht stimuleert namelijk de aanmaak van dopamine. Dit is een stofje waardoor je meer energie krijgt. Dat hebben we nodig op een gure herfstochtend!


4. Een compleet nieuwe look
Je geeft je slaapkamer een compleet andere look met een nieuw dekbedovertrek. Je bed is het middelpunt van je slaapkamer, deze kan er maar beter leuk uitzien. Zie het als een herfstoutfit voor je bed ;-)

De perfecte herfstoutfit is warm, sfeervol en past perfect bij jouw stijl! In onze nieuwe collectie dekbedovertrekken vind je er altijd eentje die helemaal bij jou past. Wie weet vind je in onze textieluitverkoop ook wel een fijn dekbedovertrek. Deze zijn nu 3 voor de prijs van 1!

 

Wil je meer slaap- en interieurtips? Lees dan hier al onze blogs.