Herkenbaar? Hoe warmer de nachten, hoe minder gezelligheid in bed

18 augustus 2021

Tijdens warme nachten is de gezelligheid in de Nederlandse slaapkamer ver te zoeken. Dat blijkt uit het slaaponderzoek dat we hebben afgenomen bij 1000 Nederlanders. We zijn gefrustreerd door muggen en kunnen niet slapen vanwege de hitte, maar er is meer dat de gezelligheid in de slaapkamer belemmert. Meer daarover lees je in deze blog. 

 

Tekst gaat door onder de afbeelding.

Herkenbaar? Hoe warmer de nachten, hoe minder gezelligheid in bed

In ons slaaponderzoek stelden we de deelnemers verschillende vragen over hun zomerse slaapgewoontes. Eén van de meest opvallende resultaten is dat maar liefst vier op de tien mensen aangeeft minder tot geen seks te hebben als het warm is. Zij slaan de liefdesdaad graag over. Niks zomerkriebels!

 

En om nog een stapje verder te gaan: Een kwart van de ondervraagden geeft zelfs aan in de zomer regelmatig apart te slapen van hun partner. De belangrijkste reden hiervan is de warmte die van hun partner afstraalt in bed. Tegen een kacheltje aankruipen in de winter is natuurlijk heerlijk, maar in de zomer wordt dit door velen dus niet op prijs gesteld.

 

Een alternatief voor die hete nacht
Toch zijn er wel wat dingen die je kunt doen om óók in de zomer te genieten van elkaars aanwezigheid in bed. In deze blog vind je onze tips om af te rekenen met warme plaknachten. Of ontdek nu alvast het verkoelende beddengoed uit onze collectie:

Laat hier je reactie achter