Zo doe je dat: het inrichten van een kleine slaapkamer of studentenkamer

13 augustus 2020

Een fijne dag begint bij een goede nachtrust. En omgekeerd begint een goede nachtrust bij een ontspannen afsluiting van de dag. Dat doe je natuurlijk het beste in een ruimte die rust en ruimtelijkheid uitstraalt. Helaas is die opgave niet altijd even gemakkelijk. Zeker niet wanneer je moet werken met een kleine slaapkamer of studentenkamer.

 

Want waar laat je al die spullen zonder het rommelig te laten ogen? En hoe laat je je (slaap)kamer toch die rust uitstralen die je nodig hebt om zonder al te veel afleiding te kunnen studeren of ontspannen? In deze blog vertellen wij je er alles over.

Zo doe je dat: het inrichten van een kleine slaapkamer of studentenkamer

1. Kies de juiste kleuren

De basis wordt natuurlijk bepaald door de vloer en muren. Wist je dat het kiezen voor bepaalde kleuren ervoor kan zorgen dat de ruimte optisch groter lijkt? Dat geldt bijvoorbeeld voor de kleuren wit, beige, grijs of zand. Houd je meer van kleur, ga dan voor pasteltinten zoals lichtblauw, -groen of -paars. Vergeet hierbij ook je plafond niet! Door deze in een lichte kleur te verven lijkt de ruimte hoger.

 

Lees ook: Een slaapkamer make-over: zo pak je dat aan

 

2. Maak slim gebruik van daglicht

Licht speelt een heel belangrijke rol in de slaapkamer, zeker wanneer deze wat kleiner is. Veel daglicht in combinatie met lichte kleuren geven een ruimtelijk gevoel. Probeer daarom je raam vrij te houden. Op die manier kan er zo veel mogelijk daglicht naar binnen.

 

Door slim gebruik te maken van lampen kan je ook een ruimte creëren. Licht op je nachtkastje, bij je bed of onder muurkasten of planken nemen de schaduw weg waardoor de kamer groter aanvoelt. Wist je dat er zelfs verlichting bestaat voor onder je boxspring? Niet alleen optisch een toevoeging, maar ook handig… Kom je in het donker thuis, hoef je in ieder geval niet te struikelen om je bed te vinden ;-)

 

3. Een speels lijnenspel

Een lijnenspel of herhaling van een patroon kan richting geven aan de ruimte waardoor je slaapkamer optisch groter lijkt. Een breedtestreepje in je kleding kleedt immers minder af. Hetzelfde effect kun je ook bereiken met een behangetje op de muur of dekbedovertrek. Denk bijvoorbeeld aan een print van verticale strepen of een stipje dat zich herhaalt.

 

Wil je een bredere slaapkamer of een hogere slaapkamer? Horizontale lijnen of herhaling geven je kamer meer lengte terwijl verticale lijnen of herhaling je slaapkamer hoger doen lijken.

 

Lees ook: Inspiratie: In drie stappen een frisse, Scandinavische slaapkamer


4. Een comfortabel bed

Drukke, lange dagen. Je bed is dan dé plek waar je daarna acht uur lang tot rust komt. Of tien. Of twaalf ;-). In ieder geval net zo lang tot jij je opgeladen voelt. Dat is dan ook de reden om zelfs in de kleinste slaapkamer te investeren in een goed bed. Daarbij komt dat een bed – zeker in een studentenkamer – multifunctioneel is. Deze wordt namelijk in de meeste gevallen niet alleen gebruikt om te slapen, maar ook om te Netflixen, snacken of een boek te lezen of studeren.

 

Nu is een kingsize boxspring in een kleine (slaap)kamer natuurlijk geen goed idee. Beter is het dan om te kiezen voor een bed van 140 centimeter breed. In onze collectie kies je zelf tussen verschillende boxsprings die je helemaal naar wens samenstelt. Zo kies je gemakkelijk zelf de gewenste afmetingen en het ligcomfort. Ga bijvoorbeeld voor een betaalbare boxspring uit onze Web-Only collectie! Zo houd jij voldoende geld over om te spenderen aan de rest van je inrichting (lees: om te gaan borrelen ;-) ).

 

5. Benut alle ruimte

Bij een kleine kamer is het essentiëel om gebruik te maken van alle ruimte die je tot je beschikking hebt. Overweeg daarom ook om de ruimte onder het bed te benutten! In onze collectie vind je diverse boxsprings met ruime opbergruimte onder de matrassen. Je klapt de matrassen eenvoudig omhoog waardoor je de boxen volledig kunt vullen. Je kunt ook kiezen voor een boxspring met klepjes aan de zijkant, waardoor je de spullen er gemakkelijk onder kunt schuiven.

 

Lees ook: Inspiratie: Een industrieel interieur met een zacht randje

 1. Boxspring SMART storage 01 10% korting
  Boxspring SMART storage 01
  vanaf Regular Price  1.790,- Special Price  1.611,-
 1. Boxspring SMART storage 02 10% korting
  Boxspring SMART storage 02
  vanaf Regular Price  2.190,- Special Price  1.971,-
 1. Boxspring SMART storage 03 10% korting
  Boxspring SMART storage 03
  vanaf Regular Price  1.990,- Special Price  1.791,-
Laat hier je reactie achter