Laatste dagen
tot €300,- éxtra voordeel
Dag
Uur
Min
Sec

Vacature Content Specialist | Swiss Sense

Branding Swiss Sense

Even voorstellen…

Swiss Sense is een unieke, jonge en snelgroeiende Retailorganisatie, in de Europese slaapbranche. Met het hele proces van ontwerp, product en verkoop van boxsprings en matrassen in eigen hand, is Swiss Sense met ruim 86 winkels en een webshop in vier landen, uitgegroeid tot Nederlands grootste boxspring producent en leverancier in de slaapbranche. Het internationale hoofdkantoor én distributiecentrum bevinden zich in Uden.

Vakmanschap, kwaliteit en innovatie staan centraal binnen de organisatie. De cultuur typeren wij als informeel, open en hands on.

 

Ter versterking van onze MarCom afdeling zijn wij op zoek naar een

CONTENT SPECIALIST

 

Ben jij een specialist op het gebied van content? Heb je affiniteit met tekst, actualiteiten, ben je creatief en heb je ervaring met het omzetten van jouw creativiteit in toepasbare content? Dan willen wij jou in de rol van Content Specialist.

 

Onze afdeling MarCom is een dynamische en jonge afdeling waarbij er veel ruimte beschikbaar is voor eigen initiatief en creativiteit. De afdeling is de laatste jaren enorm gegroeid en de MarCom afdeling is dan ook de snelst groeiende afdeling binnen Swiss Sense. Naast dat de afdeling verantwoordelijk is voor de Marketing en Communicatie van Swiss Sense, verzorgt de afdeling ook de Marketing en Communicatie voor Luxebedden.nl. Iedere functie op de MarCom afdeling is een onmisbare schakel. Dat betekent dat jouw impact groot is en wij geven je dan ook de ruimte om jezelf en de functie verder te ontwikkelen.

 

Wat ga je doen?

Je bent verantwoordelijk voor het creëren en optimaliseren van content, zowel online als offline. Samen met de andere specialismes op de afdeling werken jullie aan concepten en die jullie uitrollen op alle kanalen, online én in de winkels. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het doorvertalen van de tone of voice van de verschillende labels in de communicatie naar de klant.

 

Hoe pak je dit aan?

Je bent nieuwsgierig, zit bovenop de actualiteit en weet steeds weer originele concepten/inhakers te verzinnen die de relevantie van de organisatie nog inzichtelijker maken voor het grote publiek. Je weet de boodschappen te vertalen naar verschillende doelgroepen, weet online en offline de dialoog met ze aan te wakkeren én te onderhouden.

 

Jouw taken en verantwoordelijkheden:
• Je bent verantwoordelijk voor het opvolgen van de contentstrategie;
• Je verzorgt commerciële en branded campagnes, ontwikkelt hiertoe concepten en verspreidt deze slim via alle kanalen, zowel offline als online;
• Je schrijft en onderhoudt content voor de verschillende websites;
• Je schrijft artikelen en commerciële teksten (In de toekomst het creëren van content voor nieuwsbrieven);
• Je analyseert de gemaakte content en campagnes om deze vervolgens te optimaliseren;
• Je redigeert teksten en weet elke spelfout in een tekst te spotten;
• Je hebt kennis van het optimaliseren van teksten voor zoekmachines (SEO).

 

Wat vragen wij van jou?

• Je hebt minimaal HBO/WO werk- en denkniveau en bij voorkeur een relevante afgeronde HBO opleiding;
• Je hebt enkele jaren ervaring in een soortgelijke functie;
• Je hebt een vlotte pen en bent een ervaren publisher.

 

Herken jij je in deze eigenschappen en vaardigheden?

• Je hebt een pro-actieve houding en bent een echte doorzetter;
• Je beheerst de Nederlandse tekst uitstekend in woord en geschrift en beheers je de Duitse taal dan is dat zeker een pré;
• Je bent communicatief vaardig;
• Je weet anderen te overtuigen van jouw ideeën;
• Je weet je creativiteit om te zetten in toepasbare content;
• Je hebt een ambitieuze, flexibele en gemotiveerde instelling;
• Je hebt een groot inlevingsvermogen waardoor je je volledig kunt verplaatsen in de ontvanger (lezer);
• Je hebt kennis van het optimaliseren van teksten voor zoekmachines (SEO);
• Je hebt kennis van Google Analytics en weet dit toe te passen voor content creatie/evaluatie.

 

Daarnaast ben je iemand die gewoon houdt van een creatief avontuur, je volgt nieuwe ontwikkelingen en trends op de voet en je kijkt ernaar uit om deze in je werk te verwerken. Je hebt energie, een commerciële focus en een gedrevenheid met betrekking tot elk project binnen je bereik.

 

Wat bieden wij?

Swiss Sense kent marktconforme arbeidsvoorwaarden en biedt je een dynamische werkomgeving met ruimte voor persoonlijke groei. Naast een informele werksfeer en een super gedreven en leuk content team én leuke collega’s, kom je te werken op het hoofdkantoor in Uden met een ruime kantine, waar iedere dag, tegen een kleine vergoeding sappen en belegde broodjes worden geserveerd.

 

Interesse? Stuur dan je motivatie en je CV naar recruitment@swisssense.nl

 

Dienstverband: Fulltime
Startdatum: Per direct
Werkweek: 40 uur
Standplaats: Uden

 

Acquisitie door derden naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.