Infographic: Waar liggen Nederlanders wakker van? | SwissSense.nl

Waar ligt Nederland wakker van?

Het gemiddeld aantal slaapuren van de meer dan 3400 ondervraagden is 8 uur per nacht. Liggen we dan nooit wakker ’s nachts? Jawel hoor. Maar niet van de wereldproblematiek. Ondanks aanhoudende spanningen in de wereld geeft maar 7% aan hier ’s nachts wakker van te liggen.

Het meeste liggen we wakker van(geld)zorgen en het werk, respectievelijk 48% en 47%. Daarnaast geeft een kwart aan wakker te liggen van het gesnurk van de partner en 13% ligt wakker van de kinderen. Hier waren meerdere antwoorden mogelijk.


'We slapen gemiddeld 8 uur per dag'

Infographic: Slaapkamer krijgt een prominentere plek in ons leven | SwissSense.nl

Onze slaapkamer krijgt een steeds prominentere plek in ons leven

De functie van onze slaapkamer verandert. Onze slaapkamer wordt steeds multifunctioneler. Onze slaapkamer is allang niet meer een plek waar we enkel en alleen slapen.

Onze slaapkamer wordt steeds meer een extra leefruimte. Zo gebruiken we de slaapkamer om heerlijk van een ontbijt te genieten, bewegen we er graag sportief of doen yoga in onze slaapkamer. Ook snacken we er graag chips, koek en of snoep in bed. Wat we het allerliefste in onze slaapkamer naast het slapen doen, is studeren, of ontspannen een boek lezen en we genieten graag van het kijken van een film of tv vanuit ons bed.

Infographic: Nederlanders zijn lief voor elkaar in bed | SwissSense.nl

Nederlanders zijn lief voor elkaar in bed

We delen het bed graag met een ander. Van de ondervraagden geeft namelijk 68% aan beter te slapen met een partner dan alleen.

Ook na een ruzie met of tijdens het gesnurk van de partner geeft 65% van de respondenten aan niet apart te gaan slapen. Als het er dan toch van komt, offert 34% zichzelf op om op de bank te gaan slapen na een ruzie. 51% stuurt toch echt de partner na een ruzie naar de bank.

We zijn erg lief voor elkaar in bed. Wat we dan ook het liefste als eerste doen als we wakker worden? Natuurlijk, de partner zoenen, volgens 63% van de respondenten.

Infographic: Nederlanders zijn 'schone slapers' | SwissSense.nl

'Van de 52% die een huisdier heeft , geeft 32% aan dat zijn geliefde huisdier nooit in bed mag slapen.'

Nederlanders zijn verdraaid ‘schone’ slapers

We zijn een opmerkelijk schoon volk, althans onder de dekens.

47% verschoont zijn of haar bed 1x in de 2 weken en een iets kleiner percentage, te weten 43% verschoont zijn of haar bed zelfs iedere week. Op de vraag of onze geliefde blaffende of miauwende viervoeter bij ons in bed mag slapen, blijkt 52% van de ondervraagden een huisdier te hebben. Van deze 52% geeft 32% aan dat zijn of haar huisdier nóóit, maar dan ook nooit in bed mag slapen. 13% laat zijn behaarde vriend soms in bed slapen en een kleine 5% slaapt altijd gezellig, samen met zijn of haar huisdier.

Van alle ondervraagden vindt 36% het een smerig idee om in het bed van iemand anders te slapen. 35% heeft hier totaal geen moeite mee en de overige 29% geeft aan dat het afhangt van wie het bed is en of het bed net verschoond is of niet. Op vakantie slaap je immers ook in een bed waar meerdere mensen in hebben gelegen. Het is maar goed dat wij zo’n schone slapers zijn en een schoon bed een groot goed vinden.

Verschoon je je bed niet op tijd dan ligt er namelijk een hoop viezigheid op de loer…

Het moge duidelijk zijn, onze slaap wordt door vele zaken beïnvloed en we ervaren slapen allemaal anders. Benieuwd welke rol een matras of een boxspring op onze slaap heeft? Kijk eens op onze matraswijzer en boxspringwijzer!

Wil je deze infographic op je website of op social media kanalen gebruiken? Kopieer dan de onderstaande code, en plak deze in de broncode van je website:

LblTaxExcludeText