Tijdelijk 7,5% extra Paasvoordeel!
op het complete assortiment

Paascampagne Matrassen banner | Swiss SensePaascampagne Matrassen banner

Geen producten gevonden.

In de afgelopen jaren is er één ding waar alle slaapexperts er over eens zijn geworden: gezonde slaap is ontzettend belangrijk. Slaap van goede kwaliteit zal je helpen een beter geheugen, meer focus, minder stress, optimale bloeddruk, verbeterde productiviteit, betere relaties en gelukkigere dagen te hebben, af te vallen, vroegtijdige veroudering te voorkomen en langer te leven. Voor een goede slaap is uiteraard een goed matras onmisbaar. Bekijk de complete collectie voor jouw ideale matras.

De rol van een goed matras

Slaap kan vergeleken worden met meditatie: beide hebben opvallend vergelijkbare voordelen. Een matras kan dienen als een meditatiemat, maar met 10 keer zoveel impact. Om slaap van goede kwaliteit te bereiken, gelden volgens slaapspecialisten de volgende regels:

  1. - Je lichaam wordt goed ondersteund zonder drukpunten die tegen je drukgevoelige delen drukken terwijl je ligt.
  2. - Je wervelkolom is goed uitgelijnd met de rest van je lichaam.
  3. - Je lichaamsgewicht is goed verdeeld over de frame en het slaapoppervlak.

Het beste matras biedt al deze drie slaapboosters. Het ideale matras bestaat voor veel mensen uit een koudschuim of pocketveren kern, met daarop een dikke afdeklaag voor optimaal ligcomfort. Tegelijkertijd biedt het ideale matras genoeg zachtheid om comfortabel aan te voelen voor al jouw lichaamsdelen, afhankelijk van persoonlijke factoren zoals gewicht, slaapstijl en positie, enzovoort. Voor mensen die kleiner zijn dan gemiddeld is het matras 160x190 vaak een zeer goede keuze.

Voorkom rug- en gewrichtspijn

Naast de genoemde goede voordelen voor de gezondheid van de slaap, zorgt een goede lichaamsondersteuning ervoor dat je het volgende vermijdt

Een matras die je lichaam van goede ondersteuning en comfort voorziet, zorgt ervoor dat je wervelkolom goed uitgelijnd is en dat drukpunten niet onnodig onder druk komen te staan. Dit zal helpen om dat krakende geluid de volgende ochtend in je nek weg te houden.

Naast comfort is een andere factor van een matras die je gezondheid beïnvloedt, hoe kalm je slaapt en hoe lang. Het beste matras houdt je letterlijk op zijn plaats, zodat het "bewegingsgolven" minimaliseert. Bewegingsgolven kunnen maken dat je je ongemakkelijk voelt en kunnen storend werken voor jezelf en je eventuele partner.

Een matras dat te zacht is, ondersteunt j je lichaamsgewicht niet goed en zorgt ervoor dat je te diep in het matras zakt. Dat kan het ook moeilijker maken om te ademen wat het snurken dan weer bevordert. Dit alles kan ongemakkelijk aanvoelen, waardoor je wakker blijft.

Wat is de beste matras voor jou?

De uitdrukking "een goed matras" is in feite subjectief. Het beste matras voor jou is datgene, wat goed voor jou aanvoelt. Om echt te kunnen beoordelen wat goed aanvoelt, is het handig een matrastest van 20 minuten in de winkel te doen, waarbij je zoveel mogelijk ligt zoals je gewoonlijk in je eigen nest slaapt. Probeer daarbij onze matras 160x190 om na te gaan of deze voor jou een uitstekende facilitator is voor een goede nachtrust. Kwaliteitsslaap is namelijk een van de pijlers van een goede gezondheid.