Visie op slapen

visie op slapen

 

Een goede ondersteuning van het lichaam draagt bij aan een optimale nachtrust. De spieren dienen in elke houding ontspannen te zijn en het lichaam over de gehele oppervlakte gelijkmatig verdeeld, ongeacht de lighouding. De diverse ergonomische comfortzones in een pocketvering matras zorgen voor optimale ondersteuning van het lichaam. Door de comfortzones kunnen de heupen en schouders verder in het matras zakken. Ligcomfort wordt tevens bereikt door goede ventilatie in zowel de slaapkamer als de matras of topmatras.

Familie Diks maakt in de producten gebruik van diverse natuurlijke materialen met elk hun unieke, ventilerende eigenschappen. Binnen de collectie kun je slaapsysteem samenstellen naar jouw wensen en behoeften. Zo heeft de collectie zowel vlakke als elektrisch verstelbare boxsprings en zijn de matrassen en topmatrassen in verschillende uitvoeringen leverbaar. Wij bieden ligcomfort aan iedere slaper.

Ventilatie

Ventilatie van uw slaapsysteem is belangrijk vanwege de vochthuishouding en vochtregulatie. Het vocht wat een persoon tijdens zijn slaap verliest trekt in de tijk door naar het matras. Om ervoor te zorgen dat jouw matras of topmatras langer fris en hygiënisch blijft is een goede vochtdoorlating van essentieel belang. Talalay® latex, een natuurlijk materiaal van de rubberboom “Hevea Brasiliensis”, staat bekend om zijn optimale ventilatie.

Familie Diks verwerkt in enkele Royal modellen Talalay® latex. Het unieke Talalay® productieproces zorgt ervoor dat de latex een open celstructuur krijgt, wat resulteert in elasticiteit en een optimale, ventilerende werking. Dit zijn eigenschappen van het materiaal wat bijdraagt aan een perfect slaapklimaat en een langere levensduur van je matras of topmatras. Talalay® latex behoudt zijn elasticiteit, zelfs na langdurig en intensief gebruik.

Ondersteuning

Belangrijk voor een goed matras is ergonomie. De matras moet zich vormen naar het lichaam om overal de juiste ondersteuning te bieden zodat jouw spieren maar ook je wervelkolom in de juiste houding ontspannen.

De matrassen zijn opgebouwd uit drie lagen: de kern, de afdeklagen en de matrashoes. De kern bestaat veelal uit pocketveren, voorzien van verschillende comfortzones zodat de matras in staat is om jouw lichaam op alle punten optimaal te ondersteunen.

Doordat de veren afzonderlijk zijn verpakt in een zakje kunnen ze onafhankelijk van elkaar bewegen waardoor een dynamische kern ontstaat die de bewegingen van jouw lichaam optimaal volgt en ondersteunt.

Hoe soepel of stevig de matras is, hangt onder andere af van het aantal veren, de dikte van de veerdraden, het aantal windingen per veer en de vorm van de veer.

De afdeklaag bestaat bijvoorbeeld uit natuurlatex. Een bijzonder kenmerk van dit natuurlijk product is haar uitstekende warmte- en vochtregulerend vermogen waardoor de matras altijd fris en aangenaam aanvoelt. Daarnaast past natuurlatex zich uitstekend aan de contouren van uw lichaam aan.

De afneembare matrashoes garandeert optimale ventilatie en draagt bij aan perfect ligcomfort en hygiëne.