RDS keurmerk header|Swisssense.nl

Responsible Down Standard Certified

The Responsible Down Standard (RDS keurmerk) beschermt het welzijn van ganzen en eenden bij de productie van het ons zo geliefde dons.

Dit betekent dat de ganzen en eenden een gezond leven hebben. Een leven zonder pijn, angst of verdriet. Van het begin tot het einde. Het RDS keurmerk zorgt ervoor dat jij als consument er alle vertrouwen in kunt hebben dat het donzen dekbed dat je bij ons aanschaft gemaakt is van diervriendelijk dons.

RDS keurmerk
Ganzen | Swisssense.nl

RDS Keurmerk

Het RDS Keurmerk is een onafhankelijk en vrijwillig, wereldwijd certificaat. Dit betekent dat je als bedrijf de keuze hebt om je producten te certificeren met het keurmerk. Het is geen wettelijke verplichting. Drie jaar geleden is het keurmerk ontwikkeld in samenwerking met groeperingen die zich hard maken voor dierenwelzijn, experts uit de industrie, verschillende merken en retailers. Bedrijven die het dierenwelzijn aantasten zijn als vanzelfsprekend uitgesloten voor het RDS keurmerk.

Baby gans | Swisssense.nl

Waar staat responsible voor?

Responsible in RDS, staat voor het moreel verantwoordelijk zijn voor je eigen gedrag. Dit geldt bij het RDS keurmerk niet enkel voor de boeren van de ganzen en eenden zelf, maar ook voor de merken die dons verwerken in hun producten en alle andere betrokkenen in de gehele keten. Als consument van een donsproduct met het RDS Keurmerk kun je er volledig op vertrouwen dat alle betrokkenen alle verplichtingen in acht nemen om de ganzen en eenden een goed welzijn te geven.

Swiss Sense en RDS Keurmerk

Wij tonen als Swiss Sense graag onze betrokkenheid voor een verantwoorde inkoop van dons en veren. Wij vinden het daarom van groot belang dat ál onze donsproducten voorzien zijn van het RDS keurmerk. We willen er zeker van zijn dat het dons en de veren met de juiste normen geproduceerd en traceerbaar zijn. Door het RDS keurmerk label aan onze producten toe te voegen weet jij als consument dat je altijd in staat wordt gesteld om weloverwogen keuzes te maken bij het aanschaffen van dons en veren.

RDS Keurmerk Swiss Sense |Swisssense.nl

Swiss Sense en RDS Keurmerk

Diervriendelijk | Swisssense.nl

Diervriendelijk

Het plukken van dons of veren van levende dieren is altijd verboden.

Dierenwelzijn | Swisssense.nl

Dierenwelzijn

Het welzijn van de dieren zal van het begin tot het einde van hun leven gerespecteerd worden. Dit betekent een leven zonder pijn, angst of verdriet.

RDS keurmerk | Swisssense.nl

Het keurmerk

RDS dons en veren zal altijd herkenbaar zijn aan het RDS keurmerk label.

100% Dons en veren | Swisssense.nl

100% dons en veren

Enkel producten met 100% gecertificeerd dons en veren mag het RDS keurmerk dragen.

Als je SwissSense.nl gebruikt ga je akkoord met ons cookiebeleid. - Lees meer - Verberg dit bericht