Jongenskamer: ideeën & inspiratie

Kleine jongens worden groot. Je tienerzoon heeft inmiddels zijn eigen mening ontwikkeld en speelgoedauto’s zijn nu kinderachtig. Nu je zoon uit zijn kinderkamer is gegroeid, is het de hoogste tijd om zijn slaapkamer een flinke opknapbeurt te geven en om te toveren tot een echte  jongenskamer. Heb je nog geen idee hoe je de slaapkamer gaat inrichten? Op deze pagina vind je genoeg inspiratie voor een stoere jongenskamer die zowel praktisch als mooi is.


Jongenskamer in industriële stijl

Een industriële slaapkamer oogt lekker stoer en ruig. De basis van de slaapkamer bestaat uit strakke vormen en robuuste meubels die zijn gemaakt van doorleefde materialen zoals steigerhout en metaal. Denk hierbij aan een oude locker- of archiefkast als kledingkast voor de jongenskamer, metalen krukjes of een groot bureau van robuust steigerhout. Kies voor op de muren een stoere kleur zoals petrolblauw, legergroen of grijs of ga voor een behang met een print van kale bakstenen. Let er wel op dat de kamer niet te donker en te grimmig wordt. Voeg daarom een paar lichter gekleurde details toe aan de slaapkamer. Ga voor een bed in een neutrale maar stoere kleur zoals grijs. Je maakt de look voor de jongenskamer helemaal af met een grote industriële lamp aan het plafond en een vlot vloerkleed op de vloer.

Industriele jongenskamer

Scandinavische jongenskamer

Een stijl die zeer populair is voor jongens slaapkamers is de Scandinavische stijl. Deze stijl kenmerkt zich door het gebruik van zwart (of grijs) en wit als basiskleuren voor de slaapkamer. Ook kenmerkend is het gebruik van grafische en geometrische prints. Kleed de kamer bijvoorbeeld aan met een wit dekbedovertrek met een print van ruiten of strepen of hang een paar leuke posters aan de muur met een grafische print. Om ervoor te zorgen dat de slaapkamer niet te kil oogt, kun je een paar accessoires toevoegen die een warme en zachte uitstraling hebben. Denk hierbij aan een gehaakte poef, een houtkleurige stoel of een zacht vloerkleed. Wil je dat de jongenskamer nog een beetje een speels randje houdt? Voeg dan een paar extra kleuraccenten toe zoals rood, blauw of geel. Dit kan door ervoor te kiezen om de boxspring deze kleur te geven of een subtielere accessoire.

scandinavische jongenskamer

Thema jongenskamer

Is je zoon een groot muziekliefhebber, een echte sportfanaat of heeft hij een andere hobby die erg belangrijk voor hem is? Overweeg dan ook eens een thema kamer. Erg belangrijk bij het inrichten van een thema kamer is om de basis van de slaapkamer rustig te houden. Zo zorg je ervoor dat de kamer niet te druk oogt en dat de kamer bovendien weer makkelijk te veranderen is. Je weet maar nooit wanneer je zoon weer is uitgekeken op het thema... Om de slaapkamer niet te kinderachtig te laten lijken, kun je een stoer jongens bed in de slaapkamer zetten, bijvoorbeeld de Tiener Boxspring Maxim. Kleed de kamer vervolgens aan met accessoires die passen bij het thema van de kamer. Denk hierbij aan een grote wereldkaart op de muur voor een reisthema, muziekplaten aan de muren voor een muziekthema of een basketbalnet of een fiets aan de muur voor een sportthema.

Jongenskamer inspiratie
Jongenskamer thema

 

Natuurlijk zijn er nog veel meer stijlen die je kunt gebruiken voor de inrichting van een jongenskamer. Let er wel altijd op dat je de mening van je zoon meeneemt in de beslissingen die je neemt. Je wilt natuurlijk wel dat je zoon zich op zijn gemak voelt in zijn nieuwe stoere jongenskamer! Maak de jongenskamer compleet met een goed bijpassend bed en stel zowel de kleur, afmeting als poten zelf samen. Kom eens langs bij één van onze winkels en laat je vrijblevend adviseren.