Landelijke slaapkamer: inrichting inspiratie & tips

Landelijke slaapkamers zijn te herkennen aan warme kleuren, natuurlijke materialen en sfeervolle accessoires. Vaak wordt er gebruik gemaakt van neutrale kleuren op de wanden en lichte kozijnen en plafonds. Gebruik de onderstaande tips om jouw slaapkamer om te bouwen tot landelijk paradijsje. 

Gebruikelijke kleuren landelijke slaapkamer

Neutrale kleuren zijn dus het meest geschikt voor een landelijke look. Met een neutrale kleur bedoelen we een kleur die als subtiele achtergrond gebruikt kan worden, zoals roomwit en beige. Deze kleuren zijn gemakkelijk te combineren met sterkere kleuren. Heb je bijvoorbeeld een houten plafond en vloer, dan kun je gebruik maken van donkere of fellere kleuren zoals grijs of honinggeel. Wil je meer weten over kleurmogelijkheden? Bekijk dan ons artikel over kleur in de slaapkamer

Welke meubels passen in een landelijke slaapkamer?

Qua meubels kan je met een landelijke stijl veel kanten op. Als het gaat om een bed, dan is een houten of stoffen bed ideaal. Kies je voor een stoffen bed of boxspring, dan blijf je met een uitvoering in de kleuren beige of bruin perfect in de landelijke stijl. Een genopt hoofdbord en voetbord maken het helemaal af. Natuurlijk kun je ook gaan voor een wat strakkere uitvoering zoals in bovenstaande afbeelding. Laat in dat geval de landelijke warme stijl terugkomen in accessoires, zoals een vloerkleed, nachtkastjes, lampjes en muuraccessoires. Als je van plan bent om de vloer een nieuwe look te geven, dan is de meest landelijke vloer die van hout of laminaat met houtmotief. Antieke houten meubels dienen zich ook prima aan voor een landelijke stijl. Mocht je donkerbruin toch te donker vinden, overweeg dan om de meubels roomwit te verven.    

Wat het ook goed doet bij een landelijke kamer zijn antieke eycatchers. Zo kun je een antieke kaptafel, oude deuren of een chique fauteuil in je slaapkamer zetten.

Landelijke inrichting
landelijke slaapkamer inspiratie

Accessoires landelijke stijl slaapkamer

Welke accessoires maken je landelijke kamer nu af? Zorg ervoor dat de accessoires zoals muurdecoratie, lampjes, sierkussens of vloerkleedjes voorzien zijn van natuurlijke materialen of een natuurlijke look. Een (neppe) dierenvacht, wollen kleden, bloemen, en rieten manden of houten kratten zijn voorbeelden hiervan. 

In een notendop

- Gebruik hout(printen) voor je vloer of andere meubels

- Laat natuurlijke materialen terugkomen

- Gebruik neutrale kleuren  

- Voeg wat accessoires toe 

Past de landelijke stijl niet echt bij je en hou je meer van de moderne of Scandinavische stijl? Neem dan een kijkje bij ons styling advies overzicht voor meer tips.