Meisjeskamer: ideeën & inspiratie

Wanneer je dochter de tienerleeftijd bereikt, wordt het tijd voor een meer volwassen meisjes slaapkamer. De kans is groot dat ze de zuurstokroze muren van haar kinderkamer niet meer zo mooi vindt. En ook de speelhoek ziet ze waarschijnlijk liever verdwijnen. Nu je dochter groter wordt, heeft ze steeds meer behoefte aan een fijne plek waar ze zich kan terugtrekken met haar vriendinnen en vrienden om te chillen en om in alle rust huiswerk te maken. Om ervoor te zorgen dat je dochter zich op haar gemak voelt in haar nieuwe meisjeskamer, is het van groot belang dat de inrichting van de kamer voldoet aan haar persoonlijke wensen en interesses. Weet je dochter nog niet precies wat ze graag wilt? Deze pagina geeft je meer dan genoeg inspiratie voor een hippe en gezellige meisjeskamer.


Een meisjeskamer met pasteltinten

De kleur zuurstokroze moet nu misschien verdwijnen uit de slaapkamer, maar dat wil niet zeggen dat er helemaal geen kleur meer mag zijn in de meisjeskamer. Een slaapkamer in pastelkleuren als lichtroze, lichtgeel en lichtblauw heeft een frisse en vrolijke uitstraling. Om ervoor te zorgen dat de slaapkamer echter niet te kinderachtig oogt, kun je de pastelkleuren ook alleen gebruiken voor de accenten. Denk hierbij aan pastelkleurige nachtkastjes, sierkussens, een plaid, spiegels en fotolijstjes. Door voor de muren en de meubels te kiezen voor meer neutrale kleuren als wit, grijs en houtkleur, krijgt de slaapkamer een wat stoerdere uitstraling. Ook het plaatsen van een groot bed kan ervoor zorgen dat de meisjeskamer een stoerdere uitstraling krijgt. Maak de meisjeskamer af door een groot en zacht vloerkleed in de kamer te leggen. Zo creëer je de perfecte combinatie van stoere en frisse kleuren met een warme uitstraling.


Meisjeskamer in landelijke stijl

Een slaapkamer met een landelijke stijl heeft een warme en knusse uitstraling. Dit komt door het gebruik van natuurlijke materialen en neutrale kleuren. Kies als basis voor de muren een kleur als wit, taupe of olijfgroen. Deze kleuren laten de slaapkamer rustig ogen en zijn bovendien goed te combineren met wat sterkere kleuren. Kies wat betreft de meubels voor een mooie gestoffeerde boxspring en een houten bureau in de kleuren beige of bruin. De combinatie van deze kleuren en de materialen als hout en stof zorgen voor een natuurlijke, warme uitstraling. Om de meisjeskamer helemaal af te maken en een knus gevoel te creëren, kun je leuke accessoires toevoegen. Denk hierbij aan mooie nachtkastjes, fotolijstjes, sierkussens, een groot vloerkleed, geweien aan de muur, lampjes, rieten manden of een antieke houten kast.


Een romantische meisjeskamer

De romantische stijl kenmerkt zich door het gebruik van lichte kleuren, ronde en klassieke vormen en zachte materialen. Wat ook zeker niet mag ontbreken bij de romantische stijl is een behangetje aan de muur of een mooi dekbedovertrek met bijvoorbeeld een bloemenprint. Daarnaast mag een mooi bed niet ontbreken. Bij de romantische stijl past een gestoffeerde meisjes boxspring in een rustige kleur. Ook een houten bureau is helemaal op zijn plek in de romantische stijl. Om de meisjes slaapkamer een finishing touch te geven, kun je mooie en sierlijke accessoires toevoegen. Accessoires die het altijd goed doen zijn sierkussens met een print, een zachte sprei voor over het bed, een plafondlamp zoals een kroonluchter of snoeren met lampjes en vaasjes met vrolijk gekleurde bloemen.

 

Natuurlijk zijn er nog veel meer stijlen die je kunt gebruiken voor de inrichting van een meisjeskamer. Let er wel altijd op dat je de mening van je dochter meeneemt in de beslissingen die je neemt. Je wilt natuurlijk wel dat zij zich op haar gemak voelt in haar nieuwe slaapkamer!

 

Kom je er niet alleen uit? Onze ervaren slaapadviseurs staan voor je klaar om samen met jou en je dochter op zoek te gaan naar de slaapkamer die bij je dochter past.