Moderne slaapkamer

Een moderne slaapkamer kenmerkt zich door een strakke en functionele decoratie. Hierdoor straalt deze kamer vooral rust uit. Van alle stijlen is de moderne stijl het meest tijdloos. Door het minimale gebruik van frutsels en accessoires, is je slaapkamer ruimtelijk en heeft het een open uitstraling. Wil jij ook een moderne slaapkamer?

 

Kleuren bij een moderne inrichting

Een moderne slaapkamer is te herkennen aan de strakke vormen en rustige ambiance. Bij deze stijl worden voornamelijk neutrale, effen kleuren gebruikt. Het gebruik van bedrukt behang met patroon is al snel te druk. Wit zie je als basiskleur vaak terugkomen. 

Meubels bij een moderne slaapkamer

Zoals eerder genoemd kenmerkt een moderne inrichting zich door de strakke, effen materialen en meubels. Werk de spullen die je in je slaapkamer hebt mooi weg in bijvoorbeeld witte inbouwkasten of nachtkastjes, eventueel in hoogglans uitvoering.

Gebruik vouw- of rolgordijnen in effen neutrale kleuren. Wil je voor de ultieme moderne uitstraling gaan? Ga dan voor aluminium jaloezieën.

Als subtiele eyecatcher kies je voor design verlichting die qua kleur en vorm net even wat anders is. Wil je het geheel rustig houden, ga dan voor inbouwspots.

Eén van de belangrijkste meubels in je slaapkamer is je bed. Ook hier is een strak model aan te raden, zonder rondingen of te veel details.     

 

Gebruik metalen meubels en accessoires  

Metalen doen het als materiaal altijd goed bij de moderne stijl. Stalen kasten, RVS tafelframes of ijzeren deuren maken je moderne slaapkamer compleet.   

 

Accessoires bij een moderne slaapkamer

Wil je weten wat voor accessoires bij een moderne stijl passen? Het antwoord is vrij kort, want in principe geldt bij een modern interieur: the less the better! En als je dan toch echt die nachtlampjes nodig hebt, dan is het aan te raden om voor een design uitvoering te gaan. Mocht je het nog te kaal vinden, kies dan voor sierkussens en een vloerkleed in een effen kleur.