De romantische slaapkamer: interieur tips en ideeën

Een romantische slaapkamer is meer dan rozenblaadjes en hartjes. Het gaat bij een romantische slaapkamer om gevoel en om beleving. Al je zintuigen moeten dan ook worden geprikkeld. Op deze pagina vind je handige tips en ideeën die je helpen om van je slaapkamer een romantische ruimte te maken.  

Romantische slaapkamer kleuren

Bij het zien van een romantisch interieur krijg je een warm en hartelijk gevoel. Je wordt omarmd door de ruimte die je binnenstapt. De kleuren ogen warm, zacht en natuurlijk. Pasteltinten en vergrijsde kleuren worden gebruikt als accent. Zorg er dus voor dat je hier rekening mee houdt bij het verven van je muren en het gebruik van je meubels en accessoires.

 

Romantische slaapkamer ideeën

Bij een romantisch interieur wordt er vaak gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. Denk bijvoorbeeld aan hout, katoen, linnen, riet of rotan. Een bed met (het liefst lichte) houten pootjes en stoffering van katoen- of linnenstructuur past hier goed bij.

Kies daarnaast voor glanzende dekbedovertrekken van 100% katoen. Dit materiaal is heerlijk ademend en huidvriendelijk. Of ga voor textiel met een print die refereert naar natuurlijk materiaal, zoals breisels of geweven stof. Neem voor inspiratie een kijkje bij ons beddengoed assortiment van Riviera Maison. Deze collectie kenmerkt zich door haar romantische look.

Heb jij ook wel eens dat een bepaalde geur een herinnering oproept? Dit komt doordat reuk als enige zintuig direct in verbinding staat met het emotionele brein, waardoor we bepaalde emoties kunnen voelen. Zet daarom een lekker ruikende bos bloemen, een frisse wasverzachter of fijne geurkaarsen in je slaapkamer voor net dat vleugje extra romantiek.

 

romantsiche slaapkamer

De romantische finishing touch tips

Bij een romantische slaapkamer mag een romantisch ontbijtje natuurlijk niet ontbreken! Een vers afgebakken roombotercroissantje, een kop koffie en wat vers fruit. Zet hierbij een romantisch zwijmelmuziekje op voor de finishing touch. Welke muziek zou jij afspelen in jouw slaapkamer?

 

We hopen dat je wat aan deze tips hebt gehad en dat je jouw slaapkamer hebt kunnen omtoveren tot een romantische ruimte.