Scandinavische slaapkamer: tips & inspiratie

In Scandinavische slaapkamers komen een frisse, moderne uitstraling en natuurlijke materialen samen. Het is dus niet zo gek dat deze interieurstijl al jaren zo populair is. Wil jij weten hoe je een Scandinavische sfeer creëert in jouw slaapkamer? Lees dan snel onze tips.

1. Kleurgebruik in Scandinavische slaapkamers

In een groot deel van Scandinavië is het vaak erg donker door de lange winters. Om dit binnenshuis te compenseren, zijn (natuurlijk) licht en een witte basis kenmerkend voor de Scandinavische stijl. Naast wit als basiskleur, zie je vaak lichte kleuren zoals lichtgrijs en pasteltinten terugkomen. Ook donkere of felle kleuren worden gebruikt als accent, maar slechts op een subtiele manier.

2. Natuur(lijke) interieurstijl

Er wordt bij Scandinavische slaapkamers veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. Denk bijvoorbeeld aan hout. Dit materiaal zie je dan ook veelvuldig in lichte of donkere variant terug in meubels, vloeren of plafonds. Houten pootjes van je bed, nachtkastje of stoel zijn ook mogelijkheden om hout eenvoudig te gebruiken. Dierenvachtjes, wollen kleden en geweien zijn dé accessoires die een Scandinavische look compleet maken. Om je slaapkamer wat op te fleuren maak je gebruik van planten. Dit geeft je slaapkamer wat kleur én het helpt je de lucht te zuiveren.

scandinavische slaapkamer look
Scandinavische slaapkamer

3. Vereenvoudigde vormgeving

Een Scandinavisch interieur heeft een strakke, minimalistische vormgeving waarbij functie en comfort altijd in acht worden genomen. Sierlijke details zie je niet zo snel terug. Dit zorgt voor een schone – ‘clean’ – uitstraling. Patronen en geometische vormen worden verwerkt in beddengoed, sierkussens, behang of in accessoires.   

4. Opgeruimde kamer

Om een 'cleane' uitstraling te creeëren is het aan te raden om ervoor te zorgen dat je slaapkamer er lekker opgeruimd uit ziet. Maar gebruik van opbergkaten, kisten of een bed met opbergruimte.  Op deze manier ziet het eruit als een opgeruimde vrije slaapkamer wat belangrijk is bij de Scandinavische stijl. 

Ben je op zoek naar meer inspiratie? Bekijk dan ons adviescentrum!