Tienerkamer tips: 

Voor je het weet is de fase van barbiepoppen en actiefiguren voorbij en gaat je kind alweer naar de middelbare school. Je zoon of dochter is een echte tiener geworden met nieuwe interesses. Dat betekent ook dat het tijd is geworden om de kinderslaapkamer om te toveren tot een echte tienerkamer. Dit is geen eenvoudige klus. Daarom geven wij 6 tips over hoe je een complete tienerkamer creëert.

 

Tip 1. Een nieuw bed

Nu je kind een tiener is, zal hij of zij niet meer in een juniorbed willen slapen. Door bijvoorbeeld een tiener boxspring in de slaapkamer te plaatsen, zoals Tiener Boxspring Jolie of Tiener Boxspring Maxim, krijgt je kind meer het gevoel als gelijkwaardig te worden behandeld.


Tip 2. Extra opbergruimte

Naast een bureau heeft een complete tienerkamer ook genoeg opbergruimte nodig. Naarmate je kind ouder wordt, zal er weliswaar minder speelgoed in de slaapkamer liggen, maar dat betekent niet dat er ook minder rommel zal zijn. Door een grote kledingkast te nemen, een extra lade- of boekenkast en eventueel lades of opbergboxen onder het bed, zorg je voor genoeg ruimte om alle spullen op te ruimen. Zo blijft de slaapkamer voldoende rust uitstralen om er ’s avonds heerlijk te kunnen slapen.


Tip 3. Een plek om te studeren

Het is belangrijk dat de slaapkamer niet alleen gebruikt kan worden om te slapen, maar ook om te studeren. Je zoon of dochter zal na schooltijd namelijk nog huiswerk moeten maken. Om je kind zo veel mogelijk comfort te bieden tijdens het studeren, kun je het beste een bureau nemen met een ruim werkblad en genoeg opbergmogelijkheden voor al het studiemateriaal.


Tip 4. Een plek om te relaxen

Tieners hechten veel waarde aan een eigen plek om te kunnen relaxen. Een plek waar ze met vrienden of vriendinnen kunnen zitten, een boek kunnen lezen, naar muziek kunnen luisteren of filmpjes kunnen bekijken. Een gezellig zithoekje inrichten met een paar zitzakken, kussens en plaids, een bank of een aantal leuke stoelen is dan ook een erg goed idee.


Tip 5. De kleur van de tienerkamer

Wanneer je de kinderkamer verandert in een tienerkamer, kun je ook de muren een ander kleurtje geven. Daarbij zijn de wensen van je kind natuurlijk belangrijk. Zorg er echter wel voor dat je de muren niet in te opvallende kleuren verft, maar juist in wat rustigere kleuren. Je kind kan namelijk zo weer zijn uitgekeken op de kleuren en  één keer raden wie dan weer de klos is.... Hetzelfde geldt voor de gordijnen. Kies daarom gordijnen in een rustige kleur die past bij de muren.


Tip 6. De aankleding van een tienerkamer

Nadat de slaapkamer weer een nieuw kleurtje heeft gekregen, kun je beginnen met de aankleding ervan. Laat voor de aankleding je zoon of dochter posters, foto’s of ander decoratiemateriaal uitkiezen die passen bij zijn of haar interesses, hobby’s en persoonlijkheid. Zo weet je zeker dat de kamer ook echt aanvoelt als zijn of haar eigen plek. Maak de tienerkamer af met mooie (sfeer)verlichting. Denk hierbij niet alleen aan een algemeen lichtpunt, maar ook aan een handig leeslampje voor naast het bed en een lamp voor op het bureau.