Historie Historie

"Het begon allemaal met een juten zak en stro"

Hoe het ooit begon…

Al meer dan 100 jaar is de familie Diks actief op het gebied van slaapcomfort. De grondlegger van de beddenmakers was Piet Diks. In 1918, in het Brabantse Uden, kreeg hij het idee om matrassen te maken. Met zijn bedrijf maakte hij strohulzen als bescherming voor flessen. Het restafval gebruikte hij als vulling voor een jute buitenhoes en daarmee was het eerste matras geboren.

Halverwege de jaren ’30 zag hij een vlechtmachine en bedacht dat je daarmee ook staaldraad kon vlechten. Zo ontstond het idee van de spiraalbodem en al snel werden de eerste metalen bedden met spiraalbodem geproduceerd.

In de loop der jaren volgden alle technologische ontwikkelingen elkaar in rap tempo op en in de jaren ‘80 opende de familie Diks een fabriek waar bedden van MDF werden geproduceerd.

In 2006 opende de familie Diks de deuren van de allereerste Swiss Sense winkel. Dé plek waar inmiddels meer dan 100 jaar ervaring en nieuwe technieken samenkomen in het complete assortiment dat Swiss Sense biedt.

 

Vandaag de dag
Vier generaties later slaat het familiebedrijf onder leiding van CEO Martin Diks (1990) de vleugels verder uit. Samen met de andere familieleden van de derde én vierde generatie wordt het vakmanschap van de familie doorgegeven.

Martin Diks | Swiss Sense

Martin Diks, CEO

Swiss Sense in vogelvlucht

1918 - Het begin

Omstreeks 1918 startte overgrootvader Diks met het maken van matrassen. In die tijd bestond een matras uit een jute omslag gevuld met stro.

1939 - Ontwikkeling

Dankzij de doorontwikkeling van de spiraalbodem en vraag vanuit de markt werd gestart met de productie van metalen bedden.

1982 - Opening fabriek

In de jaren tachtig wordt een fabriek geopend waar wordt gestart met de productie van MDF-bedden, die in eigen winkels werden verkocht.

1993 - Complete collectie

Er worden nieuwe technieken geïntroduceerd en geïntegreerd. Zo ontstaat een compleet aanbod op het gebied van slapen: bedden, bodems en matrassen.

2006 - Ontstaan van Swiss Sense

In het begin van de 21e eeuw wordt 90 jaar ervaring op het gebied van slapen gebundeld. Dit is de start van Swiss Sense en de ontwikkeling van hoogwaardige bedden die hier verkrijgbaar zijn.

2018 - 100-jarig bestaan

Swiss Sense viert het honderdjarig jubileum van de familie Diks als beddenmakersfamilie en introduceert een exclusieve jubileumcollectie.

2019 - Swiss Sense Academy

De Swiss Sense Academy is de plek om samen te leren en groeien. De plek om alle medewerkers, nieuw en oud, mee te nemen in de ontwikkelingen van Swiss Sense.

Vandaag

Swiss Sense is uitgegroeid tot een vooraanstaande speler op de Europese markt voor slaapcomfort met meer dan 100 eigen winkels in Europa.

Neugierig auf noch mehr Schlafkomfort?

Alle Boxspringbetten ansehen >