fijnste dekbed header

Waarom is het beste dekbed zo belangrijk?

Een goede nachtrust bestaat uit een aantal factoren. Niet alleen je boxspring of bed bepaalt het comfort, ook het dekbed speelt hierbij een belangrijke rol. Om iedere nacht te genieten van een heerlijke nachtrust moet je lichaam de juiste temperatuur hebben. De keuze van het dekbed is afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeuren. Comfort is namelijk voor iedereen anders. We helpen je graag met de keuze van het beste dekbed!

Welke factoren zijn belangrijk bij de keuze van een dekbed?

Ben je op zoek naar een voor jou perfect dekbed? Houd dan rekening met de maat, warmteklasse, vulling en tijk van het dekbed. Ga na wat jouw persoonlijke voorkeuren zijn en op basis daarvan kies je het fijnste dekbed.

1. Maat

Welke maat voor jou het meest geschikt is, hangt af van de grootte van het bed en je lichaamslengte. Bij een eenpersoonsbed wordt meestal een eenpersoons dekbed van 140 cm breed gebruikt. Wanneer je liever een ruimvallend dekbed wenst kies je voor 160 cm breed. Ook bij tweepersoons bedden heb je verschillende maten: 200 cm, 240 cm en 260 cm breed. Heb je een partner die veel draait en vaak aan het dekbed trekt? Dan is twee losse dekbedden een zeer goede optie. Normaalgesproken is een dekbed van 200 cm lang voldoende. Bij een lichaamslengte van 185 cm of langer raden we je een dekbed met een lengte van 220 cm aan.

Dekbed kiezen maat mobile

2. Enkel of 4-seizoenen


Slaap je graag alle seizoenen onder een voor jou perfect dekbed? Kies dan voor een 4-seizoenen dekbed. Een 4-seizoenen dekbed bestaat uit een voorjaar en najaar dekbed. Bevestig deze aan elkaar en je geniet ook in de winter van een comfortabele nachtrust.

Bekijk het assortiment

3. Vulling

De populairste vullingen voor dekbedden zijn synthetisch en dons.

KENMERKEN & VOORDELEN

Synthetisch

Een synthetisch dekbed heeft een vulling van holle vezels en microvezels.

+ Prijs
+ Ideaal bij allergie (huisstofmijt)
+ Wasbaar

Dons

Een donzen dekbed bestaat uit een mengsel van eenden- of ganzendons met kleine veertjes.

+ Uitstekende ventilatie
+ Neemt vocht op en geeft vocht af
+ Vormt zich naar je lichaam
+ Voelt zacht en comfortabel aan

Heb je last van een allergie? Dan is het belangrijk dat je kiest voor een anti-allergisch dekbed. Een dekbed met synthetische vulling is altijd anti-allergisch en soms zelfs goed voor een huisstofmijtallergie. Ook een donzen dekbed behoort tot de opties. Kies voor een kwalitatief goed donzen dekbed met anti-allergische behandeling.

4. Tijk

Bij de tijk (de hoes van het dekbed) is het belangrijk dat het materiaal dicht genoeg is om de vulling binnen te houden, maar ook is het van belang dat de tijk voldoende ademt. De doorstikking in de tijk bepaalt of de vulling goed op zijn plaats blijft.

Dekbed kiezen maat desktop

TIP! Zorg dat je jouw dekbed dagelijks opschudt en minimaal 1 uur je slaapkamer lucht. Hierdoor houd je jouw dekbed volumineus en lekker fris. Met bijpassend beddengoed slaap je niet alleen heerlijk comfortabel onder het beste dekbed, maar ziet je slaapkamer er ook prachtig uit!

LblTaxExcludeText