Vacature Manager Compensation & Benefits

Wie zijn wij

Swiss Sense is dé specialist in slaapcomfort. Met de familie Diks – al 100 jaar actief in de wereld van slaapcomfort - als grondlegger, is Swiss Sense de laatste vijftien jaar uitgegroeid tot premium brand in Nederland, Duitsland, Oostenrijk en België. Deze internationale groei maakt dat de organisatie continu in ontwikkeling is. Zo loopt Swiss Sense voorop in de markt als het gaat om innovatieve technieken voor de productie van boxsprings en matrassen.

 

Werken bij Swiss Sense betekent werken in een prachtig familiebedrijf van Nederlandse bodem! Met ruim 100 filialen in Nederland en buitenland, 30.000 m2 warehouse, 75.000 leveringen op jaarbasis, door 54 eigen voertuigen en met 200 logistiek medewerkers zorgen zij vol passie voor een tijdige en goede uitlevering. 

Het succes van Swiss Sense? De ambacht, ambitie en vooral: de mensen. Ruim 900 medewerkers in vier verschillende landen maken dagelijks het verschil en zij groeien vol trots door. Creativiteit, elkaar uitdagen en kansen creëren zijn hierin sleutelwoorden. Met één duidelijke, gezamenlijke missie voor ogen: in 2022 marktleider zijn in Europa. 

Vacatures | Swiss Sense

Bedrijfscultuur

Betrokken, Ondernemend en Professioneel (BOP) staan symbool voor het Swiss Sense DNA. Iedereen binnen Swiss Sense is BOP, de verbindende factor. Met de focus op morgen beter gaan je collega's dagelijks aan de slag.

 

Bij Swiss Sense hebben ze alle aandacht voor jou, mag je doen wat jij het beste kunt en ben je als nieuwe medewerker al snel onderdeel van hun familie. 

 

Together…We make Sense!

 

 

Omschrijving

In verband met de groei, internationalisering en verandering van Swiss Sense heeft de human factor een strategische rol. De afdeling HRM richt zich op de organisatieverandering en het professionaliseren van het HR beleid. De HR visie en strategie zijn gericht op het creëren van een great place to work. Employer branding, talentmanagement en compensation & benefits zijn de centrale thema’s. Het team wordt versterkt met een Manager Compensation & Benefits.

 

In jouw rol als Manager Compensation & Benefits rapporteer je aan de Directeur HRM. Je geeft leiding aan 1 beleidsmedewerker compensation & benefits en 3 HR procescoördinatoren.

 

Gepassioneerde medewerkers zijn de beste ambassadeurs. Als Manager Compensation & Benefits draag je bij aan de medewerkerstevredenheid met het formuleren van een modern en attractief arbeidsvoorwaardenbeleid. Dit doe je voor zowel de Nederlandse als de buitenlandse bedrijven. Centraal in 2019 staan de invoering van een modern loongebouw en een performance & development systeem. Jij bent de genius en drijvende kracht die dit mogelijk maakt.

Om voeding met de basis te houden heb je een neventaak als HR adviseur voor een klein deel van de winkelorganisatie.

  

Jouw taken en verantwoordelijkheden:

 • Advisering directie over te voeren arbeidsvoorwaardenbeleid
 • Vertalen CAO en wetgeving naar regelingen en processen
 • Functieonderzoek- en waardering en ontwikkeling loongebouw
 • Creëren van nieuwe beloningsstrategieën
 • Verantwoordelijk voor de payroll en HR-systemen in 4 landen
 • Het (her)ontwikkelen en beheren van bedrijfsregelingen zoals pensioen, onkosten, autolease, employee benefits, verlof
 • Implementeren van compensation tooling
 • Invoeren handboek HR
 • Performance & development systeem
 • Arbeidscontracten en reglementen ‘DNA-proof’ maken
 • HR reporting, benchmarking en analyses

 

 Dit ben jij

Je bent een specialist in het gebied van compensation & benefits, hebt een can-do mentaliteit en de nodige implementatiekracht. Dat heb je zeker nodig wanneer je op projectmatige manier met bovenstaande thema's aan de slag gaat.

 

Aangezien het ontwikkelen van een loonhuis hoog op de agenda staat, weet jij daar alle ins en outs van en heb je dat al eens gedaan.

 

Bouwen aan een nieuwe functie en het optuigen van nieuwe regelingen vraagt ook specifieke competenties. Jij bent conceptueel sterk en een verbinder. Je rugzak is gevuld met minimaal 7 jaar compensation & benefits ervaring. Hierdoor heb je een heldere visie op het vakgebied en kun je de directie van Swiss Sense adviseren. 

 

Arbeidsvoorwaarden

Swiss Sense biedt jou de kans om te pionieren en te bouwen op het gebied van compensation & benefits. Welke arbeidsvoorwaarden bieden zij jou?

 • Work hard, play hard, sleep better; een goed salaris waarmee je je rekeningen kunt betalen én lekker kunt leven
 • 25 vakantiedagen, als je belooft weer helemaal zen bij ons terug te komen
 • 20% korting (en zelfs bij acties) op een nieuw bed en alles wat daarbij hoort
 • Een pensioensregeling en de mogelijkheid tot het afsluiten van een collectieve zorgverzekering
 • Een top werksfeer 
 • Get empowered: een uitdagende job met veel ruimte voor eigen initiatief

  

Kom werken bij ons!

Ben jij een verbinder, kennispartner en adviseur over o.a. loonhuizen, functiewaardering en leaseregelingen? Kortom ben jij dé Manager Compensation & Benefits voor Swiss Sense? Join the club!

De procedure loopt via Personato. Klik op onderstaande knop om te solliciteren op je droombaan!