Een serene slaapkamer met beddengoed in déze kleuren

Swipe to the left
7 mei 2020 Geen reacties

Je slaapkamer is de plek waar je na een lange dag tot rust komt. Waar sommigen hun slaapkamer inrichten met bijzondere vondsten en de meest uitgesproken materialen, kiezen anderen ervoor hun slaapkamer een oase van rust te houden. Een serene ruimte met niet meer dan de echte essentials in effen kleuren. Maar welke kleur kies je dan?

Met beddengoed in déze kleuren creëer je een rustige en serene slaapkamer

Effen

Een serene slaapkamer kenmerkt zich door stralend eenvoud. Niet al te veel poespas, geen opvallende of uitgesproken meubelstukken, maar een rustige basis. Het liefst in neutrale tinten en één kleur die je op verschillende plekken laat terugkomen. Maar welke kleur kies je dan?

 

Groen

Volgens de Color Emotion Guide straalt groen ‘vrede’ en ‘gezondheid’ uit. Het is een vriendelijke kleur die voor harmonie zorgt en is daarmee perfect voor de slaapkamer. Zoals we in deze blog over planten in de slaapkamer al vertelden, heeft de kleur groen namelijk een rustgevende uitstraling. Mits je niet een al te felle kleur kiest natuurlijk, maar geldt dat niet voor alle kleuren?

 

Blauw

De kleur blauw staat voor vertrouwen en harmonie en heeft – net als de kleur groen – een rustgevend en kalmerend effect. Het zou zelfs zorgen voor een rustiger hartritme, waardoor jij zonder prikkels en ontspannen in slaap valt.

 

Geel

De kleur geel staat voor energie, enthousiasme en optimisme. Hoewel je met deze kleur wat lastiger in slaap valt, is het zeker geen reden om deze warme kleur voor je hele slaapkamer af te schrijven. Het zorgt er namelijk ook voor dat je ’s ochtends merkbaar vrolijker wakker wordt. Door deze kleur als klein detail te gebruiken, houd je het rustig en ingetogen.

 

Oranje

Waar de kleur rood onrustig maakt, is oranje juist wel een fijne kleur voor in de slaapkamer. Vergelijkbaar met de kleur geel zorgt de kleur oranje ervoor dat je ’s ochtends vol energie wakker wordt. Wellicht doet het je denken aan een opkomende zon? Volgens de Color Emotion Guide zorgt het daarnaast voor een groter gevoel van zelfvertrouwen. Kom maar op met die nieuwe dag!

 1. At Home by Beddinghouse Easy Dekbedovertrek
  At Home by Beddinghouse Easy Dekbedovertrek
  vanaf Special Price  79,95
 1. Zo!Home Lino Dekbedovertrek Mintgreen Nieuw 50% voordeel
  Zo!Home Lino Dekbedovertrek Mintgreen
  vanaf Special Price  14,98 Regular Price  29,95
 1. Zo!Home Satinado Dekbedovertrek Blue Nieuw 50% voordeel
  Zo!Home Satinado Dekbedovertrek Blue
  vanaf Special Price  19,98 Regular Price  39,95

Print

Wil jij toch wat extra’s? Kies dan voor een sereen dekbedovertrek met een ingetogen print. Ook hierin kies je gemakkelijk tussen verschillende varianten en kleuren.

 

Geniet jij het meest van de rust die er ’s ochtends heerst? Wijde landschappen met een laagje mist. De zonnestralen die langzaam achter wat bomen tevoorschijn komt. Dit gevoel creëer je gemakkelijk in jouw slaapkamer met een ingetogen dekbedovertrek met warme en zonnige tinten. Dekbedovertrek At Home by Beddinghouse Motifs heeft een verfijnde print en is met haar warme kleurencombinatie een perfecte match voor de ochtendmens. De oranje en gele tinten maken dat je ’s ochtends vol energie wakker wordt. Good morning sunshine!

 

Of ga juist voor een variant in een koele kleur. Geïnspireerd op de stilte van de nacht, voor de echte nachtdieren. Dekbedovertrek Beddinghouse Dorette heeft een stijlvol, ingetogen patroon met koele kleurencombinaties in verschillende tinten blauw. En zoals je nu weet is dat ook nog eens één van de kleuren waarmee je het meest tot rust komt. Win-win dus!

 1. Beddinghouse Dorette Dekbedovertrek
  Beddinghouse Dorette Dekbedovertrek
  vanaf Special Price  59,95
 1. At Home by Beddinghouse Motifs Dekbedovertrek
  At Home by Beddinghouse Motifs Dekbedovertrek
  vanaf Special Price  39,95
 1. At Home by Beddinghouse Timeless Dekbedovertrek
  At Home by Beddinghouse Timeless Dekbedovertrek
  vanaf Special Price  39,95