10% voordeel op boxsprings
bij aankoop van geselecteerde toppers
Dag
Uur
Min
Sec

Slaapadvies

Slaapadvies | Swiss Sense Slaapadvies | Swiss Sense

Beter slapen doe je zo

 

Na een nacht goed slapen voel je je opgeladen en vol energie. Helaas is het niet altijd even gemakkelijk om dit te bereiken. Nachtenlang piekeren, meerdere keren per nacht wakker zijn en lichamelijke klachten zijn veelvoorkomende slaapproblemen. Wij helpen je graag met tips om beter te slapen. Maar hoe doe je dat, beter slapen? Wat is een goede nachtrust eigenlijk? En wat zijn dé ultieme slaaptips?

Wat is een goede nachtrust?

Een goede nachtrust bestaat uit vijf verschillende slaapfasen, die samen de slaapcyclus vormen.

Deze cyclus duurt ongeveer 90 minuten en die doorloop je zo’n 5 keer per nacht.

Fase 1: de inslaapfase

Je sluit je ogen en je hersenactiviteit neemt af. Deze fase – waarin je zweeft tussen wakker zijn en slapen – duurt gemiddeld 15 tot 20 minuten. Daarna val je in een lichte slaap.

Fase 2: lichte slaap

Je slaapt, maar niet diep. Langzaamaan wordt je ademhaling regelmatig, daalt je hartritme en ontspannen je spieren. Je wordt niet meer van elk geluid wakker zoals in fase 1, maar mocht je wakker worden, dan heb je niet het gevoel dat je al geslapen hebt.

Fase 3: diepe slaap

In deze fase zijn je spieren ontspannen en je ademhaling, hartslag en bloeddruk laag. Je lichaam herstelt en nieuwe energie wordt opgewekt. Daarnaast herstellen je cellen en hormoonbalans zich en versterkt je immuunsysteem.

Remslaap Grafiek | Swiss Sense Remslaap Grafiek | Swiss Sense

Fase 4: de REM slaap

Van je diepe slaap kom je via lichte slaap in je REM slaap. Je brein is heel actief en emoties worden verwerkt. Daarnaast zorgt deze fase ervoor dat je je de dag erna beter kunt concentreren. Je geheugen, creativiteit, oplossingsgerichtheid én humeur worden verbeterd.

Vaak wordt gedacht dat goede slapers de hele nacht doorslapen en pas weer ’s ochtends wakker worden. Maar dat is niet het geval. Na iedere cyclus word je heel even wakker. Hoewel veel mensen dit niet merken, is het dus helemaal niet gek als je een aantal keer wakker wordt ’s nachts!

Vind hier alle antwoorden op jouw vragen

Moe wakker worden Moe wakker worden

Moe wakker worden

De wekker, nu al? Voor je gevoel is het nog midden in de nacht. Herkenbaar? Veel mensen worden iedere ochtend vermoeid wakker. Dit is wat je eraan doet.

Moe wakker worden >

Snurken Snurken

Snurken

 Wéér dat gesnurk. Hoewel je het meestal niet zelf bent die hier last van heeft, is het toch goed deze problemen aan te pakken. Al is het maar voor je partner.

Snurken >

Slaaptekort Slaaptekort

Slaaptekort

 Je merkt dat je ogen dichtvallen, terwijl het nog wel even duurt voordat je naar bed kunt. Was het maar vast avond. Herken je dit, dan heb je misschien last van een slaaptekort.

Slaaptekort >

Rugklachten Rugklachten

Rugklachten

 Heb je last van rugklachten na het slapen? Heel vervelend! Dit kan verschillende oorzaken hebben. En pas als je de oorzaak weet, kun je zoeken naar een oplossing.

Rugklachten >

11 tips om beter te slapen

Zoals eerder benoemd is een goede nachtrust niet voor iedereen vanzelfsprekend. Het slapen op een bed en in een omgeving die jou op het lijf geschreven zijn, kunnen je helpen meer uit je nachtrust te halen. Maar er zijn meer dingen die je hieraan kunt doen. In deze blog lees je 11 simpele slaaptips om sneller in slaap te vallen en beter te slapen.

Swiss Sense Winkel

Stel met ons jouw ideale slaapkamer samen

Je bent van harte welkom in onze winkels. Kom uitgebreid proefliggen, luister naar je lichaam en ontdek wat nu écht fijn vindt en wat je wensen en behoeften zijn. Samen met persoonlijk en deskundig advies van onze slaapadviseurs kom jij uit bij een bed dat op jouw lijf is geschreven. Of neem rustig de tijd om je op onze website te oriënteren.


Swiss Sense Winkel

Stel met ons jouw ideale slaapkamer samen

Je bent van harte welkom in onze winkels. Kom uitgebreid proefliggen, luister naar je lichaam en ontdek wat nu écht fijn vindt en wat je wensen en behoeften zijn. Samen met persoonlijk en deskundig advies van onze slaapadviseurs kom jij uit bij een bed dat op jouw lijf is geschreven. Of neem rustig de tijd om je op onze website te oriënteren.