Boxsprings

Online vanaf €690,-

Stel zelf jouw droombed samen in stijl én comfort. Van stof tot pootjes en (top)matrassen. Bij de meeste boxsprings is het mogelijk om ook te kiezen voor een elektrisch verstelbare bedbodem. Ontdek het in misschien wel onze beste collectie ooit, dankzij meer dan 100 jaar ervaring in bedden maken.

Snel leverbare boxsprings
Als je snel wilt slapen in jouw nieuwe bed, hebben we ook diverse boxsprings die snel leverbaar zijn. Hierbij kies je uit de populaire keuzes waardoor we jouw boxspring sneller kunnen leveren. Ontdek alle snel leverbare boxsprings.

Boxsprings

Online vanaf €690,-

Stel zelf jouw droombed samen in stijl én comfort. Van stof tot pootjes en (top)matrassen. Bij de meeste boxsprings is het mogelijk om ook te kiezen voor een elektrisch verstelbare bedbodem. Ontdek het in misschien wel onze beste collectie ooit, dankzij meer dan 100 jaar ervaring in bedden maken. Als je snel wilt slapen in jouw nieuwe bed, hebben we ook diverse boxsprings die snel leverbaar zijn. Hierbij kies je uit de populaire keuzes waardoor we jouw boxspring sneller kunnen leveren. Ontdek alle snel leverbare boxsprings.

Boxspring

70 producten

Filter sluit filters
oplopend
 1. Boxspring Online-Only Vela
  €400 korting
  Boxspring Online-Only Vela
  vanaf Regular Price 990,- Special Price 590,-
 2. Boxspring Online-Only Lynx
  €400 korting
  Boxspring Online-Only Lynx
  vanaf Regular Price 1.090,- Special Price 690,-
  100%
 3. Boxspring Online-Only Pegasus
  €400 korting
  Boxspring Online-Only Pegasus
  vanaf Regular Price 2.090,- Special Price 1.690,-
 4. Boxspring Start
  €400 korting
  Boxspring Start
  vanaf Regular Price 1.390,- Special Price 990,-

Pagina
per pagina

Boxsprings zijn enorm populair

Boxsprings zijn enorm populair. En dat is niet zomaar. Boxsprings bieden je namelijk veel luxe. Ze zorgen voor een luxe uitstraling in jouw slaapkamer, maar geven je ook een luxe gevoel in comfort. In iedere stijl en voor ieder budget is er wel een geschikte boxspring te vinden. Bekijk ons uitgebreide assortiment online of kom langs in een van onze winkels. 

Stel je eigen boxspring samen

Je slaapt het lekkerst in een bed dat écht bij jou past. Een boxspring bed dat volledig op jouw lijf is geschreven. Omdat geen mens hetzelfde is kun je bij ons eindeloos variëren met de onderdelen van je boxspring.

Van stofsoort en -kleur tot en met de pootjes. Van elektrisch verstelbaar of niet tot en met de matrassen en topmatras. Bij Swiss Sense maak je jouw boxspring dus persoonlijk in comfort en in uiterlijk.

Boxspring kopen online of in de winkels

Swiss Sense heeft een ruime collectie boxsprings en ieder model kun je aanpassen naar jouw eigen stijl en comfort. Je kunt jouw nieuwe boxspring bed online kopen of in de winkel. 

Hoe kun je een boxspring kopen via de website?

 1. 1. Selecteer een model dat jou het meeste aanspreekt
 2. 2. Stel vervolgens je eigen boxspring samen
 3. 3. Kies de juiste lengte en breedte van je boxspring. Dit is afhankelijk van je lichaamslengte- en bouw.
 4. 4. Maak het zo comfortabel en luxe mogelijk. Zo kun je kiezen voor een vlakke of elektrisch verstelbare bedbodem.
 5. 5. Bepaal hoe jouw nieuwe boxspring eruit komt te zien door het materiaal en de kleur te kiezen. 
 6. 6. Per matras zijde kun je ook het comfort bepalen. Zo heeft de ene persoon meer behoefte aan een steviger ligcomfort en meer ondersteuning dan de ander.
 7. 7. Ook de hardheid van het matras speelt een rol bij het bepalen van jouw ideale ligcomfort. 
 8. 8. Een topmatras kan natuurlijk niet ontbreken. Ook dit bepaalt in grote mate hoe je boxspring bed aanvoelt. Ook heeft het materiaal van een topper invloed op de temperatuur in bed.
 9. 9. De pootjes van je bed maken de gehele look compleet. 

Nu heb je jouw eigen boxspring compleet naar jouw eigen stijl en comfort samengesteld. Plaats het in je winkelmandje en reken vervolgens af. Lukt het niet om jouw boxspring online te kopen of heb je vragen tijdens het bestellen? Raadpleeg dan onze chat of neem contact op met een van onze slaapadviseurs via de klantenservice. 

Een boxspring kopen in de winkel

Met meer dan 60 winkels verspreid over Nederland en België is er altijd wel een Swiss Sense winkel bij jou in de buurt. Kom proefliggen op jouw nieuwe boxspring en stel hem vervolgens geheel naar eigen wens samen in de winkel. Ook in de winkel kun je jouw eigen stijl en comfort bepalen van jouw nieuwe boxspring.

Hoe is een boxspring bed opgebouwd?

De boxsprings is sinds enkele jaren het meest populaire slaapsysteem van Nederland. Wat maakt een bed nu een boxspring bed en hoe is dit slaapsysteem opgebouwd? De term boxspring is afkomstig van het onderstel, ook wel de box genoemd. In tegenstelling tot een lattenbodem bij een bed, heeft een boxspring een box gevuld met ventilerende pocketveren. Dit is de eerste laag van een boxspring en dit zorgt voor extra comfort en ondersteuning. Bovenop de box ligt vervolgens nog een matras en een topmatras. Deze drie lagen samen maken dat het slaapsysteem een boxspring is. 

De hoogte van een boxspring is afhankelijk van de pootjes, het onderstel, het matras en de topper die worden gekozen in de configuratie. Pootjes kunnen namelijk verschillen in hoogte, matrassen hebben verschillende uitvoeringen en ook toppers kunnen aanzienlijk verschillen in hoogte. De AEROMAX Superior toppers hebben bijvoorbeeld een hoogte van maar liefst 12,5 cm.

De verschillende soorten boxsprings

Voor iedereen is er wel een geschikte boxspring. Je hebt hierbij keuze uit verschillende soorten boxsprings. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een 1-persoons boxspring of een 2-persoons boxspring. Je kunt iedere boxspring compleet naar eigen wens samenstellen. Zo kun je bij veel modellen kiezen uit een vlakke of een elektrisch verstelbare boxspring. In onze collectie vind je ook nog andere soorten boxsprings. De collectie bevat namelijk ook diverse boxsprings met opbergruimte en boxsprings met tv-lift.

Waar moet je op letten bij boxsprings kopen?

Wanneer je een boxspring gaat kopen is het belangrijk om je wensen en behoeften vooraf helder te hebben. Denk hierbij aan de stijl, het comfort en de afmeting. Door de ruime keus is het makkelijk om te verdwalen in alle opties en mogelijkheden. De grootte van je slaapkamer speelt een grote rol bij het kiezen van de afmeting van je boxspring. De meest gekozen afmetingen zijn de boxspring 180x200, de boxspring 160x200 en de boxspring 140x200. Ook je eigen lengte en postuur spelen hierbij een belangrijke rol. 

Een boxspring is het juiste bed bij fysieke klachten. Door de drie comfortlagen biedt een boxspring optimale ondersteuning. Traagschuim heeft bijvoorbeeld een drukverlagende werking. Dit is perfect voor mensen met fysieke klachten. Wanneer je bijvoorbeeld een buikslaper bent met rugklachten is het verstandig om te kiezen voor een harder matras. Hierdoor nemen je nek en je rug een betere houding aan tijdens het slapen en wordt je prettiger wakker. Het is dus heel belangrijk dat je bed goed wordt geconfigureerd. Wanneer je bijvoorbeeld last hebt van rugklachten is het belangrijk dat de onderdelen goed op elkaar aansluiten. Je kunt  daarom altijd een van onze slaapadviseurs raadplegen voor een persoonlijk slaapadvies. Dit kan zowel online als in de winkel.