Royal Deal!

Nu tot 50% korting op de Royal collectie

Dag

Uur

Min

Sec

Hoeslaken

Wat is een hoeslaken?

Zelfs een hoeslaken kan bijdragen aan een goede nachtrust. Dit is namelijk hetgeen waar je heel de nacht op ligt. Je plaatsthet namelijk over je matras heen. Het is een laken met elastische hoeken, zodat het de gehele nacht strak om je matras heen blijft zitten. Een goed hoeslaken is strak gespannen, zodat het ’s nachts niet zal verschuiven en je heerlijk kan slapen. Vaak wordt dit gebruikt in combinatie met een matrasbeschemer, ook wel een molton genoemd. We raden ook aan om eerst een molton om je matras te spannen en hier overheen een hoeslaken te gebruiken. Dan is je matras extra beschermd tegen al het vocht wat je ’s nachts verliest.

Wat is de beste kwaliteit hoeslaken?

Bij Swiss Sense vind je hoeslakens van een hoge kwaliteit. Maar wat voor een type het beste bij jou past, is afhankelijk van je persoonlijke wensen en voorkeuren. Misschien heb je het snel warm in bed. Dan raden we je aan om te kiezen voor een verkoelende variant. Of wellicht wil jij een variant met een luxe hotel uitstraling. In ons assortiment vind je onder andere:

Hieronder vind je een overzicht van voor- en nadelen per materiaal.  

Jersey

Katoen

Jersey Lycra

Bamboe

+ Extreem zacht

+ Voelt zijdezacht en koel aan

+ Extra elastisch

+ Koel in de zomer, warm in de winter

+ Kreuk- en strijkvrij

+ Ventileert en absorbeert uitstekend

+ Ventileert en absorbeert uitstekend

+ Hoogste vocht absorberende vermogen

+ Lange levensduur

+ Lange levensduur

+ Voelt zijdezacht aan

+ Ventileert optimaal

+ Ventileert goed

+ Sterke stof

+ Ademende stof

+ Voelt extreem zacht aan

- Kan warm aanvoelen

- Kreukgevoelig

- Geen zachte stof

- Isoleert minder goed


Een hoeslaken voor matras, topper of split-topper

Heb je een topmatras of juist alleen een matras? Het is geen enkel probleem want in beide gevallen kan je een passend hoeslaken vinden en ook nog eens kiezen uit een breed scala aan kleuren. Bij een topper hoeslaken is het belangrijk om rekening te houden met wat voor soort topper je hebt. Er zijn namelijk twee verschillende types en ieder type heeft een ander hoeslaken nodig.

Voor elektrische boxsprings heb je namelijk een split-topper hoeslaken nodig. Dit is belangrijk omdat je anders de bed helften niet meer afzonderlijk van elkaar kunt verstellen. Je blijft daardoor gewoon genieten van alle functies die jouw elektrisch verstelbare boxspring heeft. Let bij de aanschaf ook altijd op de hoogte van jouw matras, topper of split-topper en kijk of het product eromheen past.

Hoeslaken matras

Hoeslaken topper

Hoeslaken split-topper

Geschikt voor matrassen van 20 tot 30 cm hoog

Geschikt voor toppers van 7 tot 15 cm hoog

Geschikt voor split-toppers van 7 tot 15 cm hoog


Hoe groot moet een matras hoeslaken zijn?

Naast de hoogte is het natuurlijk ook belangrijk dat je de juiste maat kiest van je hoeslaken. Weet je de lengte en breedte niet van je bed of matras? Meet deze dan eerst op. Het hoeslaken heeft dezelfde maat als je matras. De meest populaire afmetingen zijn:

Verschil tussen hoeslakens en moltons

Vaak is het niet helemaal duidelijk wat het verschil is tussen een hoeslaken en molton. Waar gebruik je nu wat voor? Een matrasbeschermer is vaak dikker dan een hoeslaken en eventueel ook waterdicht te verkrijgen. Dit is bedoeld om je matras of topper echt te beschermen. Met een molton komen er bijvoorbeeld minder snel vlekken in het matras. Een hoeslaken is bedoeld voor de hygiëne en je nachtelijke transpiratie op te nemen. Je hoeslaken gaat dan ook over de molton heen. Er wordt aangeraden om je hoeslaken iedere week te wassen. Een molton hoef je daarentegen minder vaak te wassen. Net als hoeslakens, zijn moltons ook verkrijgbaar in verschillende varianten. Zo kun je kiezen voor een molton voor toppers, matrassen of split-toppers.

Hoeslaken wassen

Een hoeslaken kun je natuurlijk uitwassen. Het advies is om minimaal een keer per week je beddengoed te wassen. Vaker mag natuurlijk ook. Let hierbij altijd goed op het wasvoorschrift. Verschillende materialen en stoffen hebben namelijk een verschillende behandeling nodig. Wassen op 60 graden wordt over het algemeen het meest aangeraden. Ongedierte als huisstofmijten, schimmels en bacteriën worden namelijk gedood boven de 60 graden. Geeft het wasvoorschrift aan dat je je hoeslaken warmer kunt wassen (op 90 graden bijvoorbeeld), doe dat dan zeker! Hoe heter, hoe beter.

Wij staan voor je klaar

Heb jij een vraag of hulp nodig? Je kunt via de mail of telefonisch contact met ons opnemen. Voor persoonlijk advies kun je het beste direct bellen (085 0687 500) met een slaapadviseur of langskomen in één van onze winkels.