Hoeslaken katoen

9 producten

Filter
 1. Type Hoeslakens
 2. Materiaal Katoen
 1. Dixxius Hoeslaken & Molton Excellent Combi - Matras
  15% korting
  Dixxius Hoeslaken & Molton Excellent Combi - Matras
  vanaf Special Price 63,67 Regular Price 74,90
 2. block Gratis verzending boven €35,-
  block Alleen de beste kwaliteit
  block Advies nodig? Bel gratis 085 0687 500
 3. Dixxius Hoeslaken & Molton Basic Combi - Topper
  15% korting
  Dixxius Hoeslaken & Molton Basic Combi - Topper
  vanaf Special Price 30,58 Regular Price 35,98
 4. Dixxius Topper Hoeslaken Excellent Percale
  Dixxius Topper Hoeslaken Excellent Percale
  vanaf Special Price 29,95
 5. Dixxius Split-Topper Hoeslaken Excellent Percale
  Dixxius Split-Topper Hoeslaken Excellent Percale
  vanaf Special Price 44,95
 6. Dixxius Matras Hoeslaken Excellent Percale
  Dixxius Matras Hoeslaken Excellent Percale
  vanaf Special Price 24,95

9

per pagina

De voordelen van een katoenen hoeslaken

Een katoenen hoeslaken kent vele voordelen. Een hoeslaken van katoen staat erom bekend dat het goed ademend is en van nature goed vocht kan absorberen. Het is dus een heerlijk verkoelend hoeslaken. Katoen is een erg fijn materiaal voor tijdens het voorjaar en in zomer, wanneer de temperaturen op beginnen te lopen.

Doordat een katoenen hoeslaken gemaakt is van 100% hoogwaardig katoen, voelt het hoeslaken heerlijk zacht aan. Ook is het een erg sterk materiaal. Hierdoor gaat dit hoeslaken extra lang mee. Alle katoenen hoeslakens zijn voorzien van een elastiek, zodat het hoeslaken goed rondom je matras blijft zetten. Het materiaal katoen is zelf alleen niet elastisch. Het is dus belangrijk dat je de juiste maat kiest.

De weeftechniek van een katoenen hoeslaken

Een katoenen hoeslaken kan op verschillende manieren gebreid of geweven worden. Dit bepaalt ook hoe het hoeslaken aanvoelt en de eigenschappen ervan. Maar het katoenen hoeslaken blijft altijd de ademende en vocht absorberende eigenschappen behouden.

Normaal gesproken moet een katoenen hoeslaken gestreken worden. Echter heb je ook een jersey hoeslaken en hierbij hoeft dit niet. Een jersey hoeslaken is ook gemaakt van 100% katoen, maar hierbij zijn de katoengaren gebreid in plaats van geweven. Hierdoor is dit hoeslaken extra elastisch en hoef je het ook niet te strijken.

In het assortiment van Swiss Sense vind je ook nog hoeslakens van jersey lycra, percale katoen en bamboe katoen.

Een percale katoen hoeslaken

Een percale katoen hoeslaken is ook gemaakt van 100% katoen. Hierbij worden de katoengaren extra fijn geweven met extra fijne garen. Doordat er extra fijne garen gebruikt worden zijn er ook meer garen nodig. Het aantal draden dat gebruikt wordt, wordt ook wel de thread count genoemd. Een percale katoen hoeslaken heeft een hogere thread count, dan normaal katoen en voelt hierdoor zachter, gladder en prettiger aan. Het is ook van extra hoge kwaliteit. Hoe hoger de thread count, hoe mooier, zachter en soepeler het hoeslaken is.

Het formaat van een katoenen hoeslaken

Bij de aanschaf van een katoenen hoeslaken is het wel belangrijk dat je de juiste maat kiest. Zo heb je een hoeslaken voor een matras, een topper matras en een split-topper. Weet je de maat niet van je matras? Meet dan altijd de lengte en de breedte op, zodat je altijd de juiste maat koopt. Ook de hoogte speelt hierbij een belangrijke rol.

Zo is een hoeslaken voor een matras geschikt voor matrassen met een hoogte van maximaal 30 centimeter. Sommige hoeslakens voor een matras zijn geschikt voor maximaal 20 centimeter. Let dus goed op de specificaties van een hoeslaken.

Een topper hoeslaken is geschikt voor een topmatras. Deze ligt vaak bovenop een boxspring en hieromheen plaats je een hoeslaken. Een topper hoeslaken is geschikt voor toppers met een hoogte van 7-15 centimeter.

Wanneer je een elektrische boxspring hebt, dan heb je hiervoor een apart split-topper hoeslaken nodig. Ook deze hoeslakens zijn geschikt voor een split-topper met een hoogte van 7-15 centimeter.