7,5% éxtra voordeel
op de hele collectie
Dag
Uur
Min
Sec
matrasadvies matrasadvies

Matrasadvies

Alle veel gestelde vragen over matrassen op een rijtje

 

Het vinden van een voor jou geschikte matras is nog niet zo makkelijk. Ben je er nog niet uit welk matras het beste bij je past of heb je een matras en wil je weten of je matras aan vervanging toe is? In onderstaande overzicht vind je alle antwoorden op dit soort vragen. 

matrassen informatie

Matrassen informatie

Een nieuw matras aanschaffen kan een lastige opgave zijn. Waar moet je allemaal rekening mee houden? Er zijn veel verschillende matrassen en ieder soort heeft zijn eigen kenmerken. Welk matras is geschikt voor welke slaaphouding? En welke tips zijn er om je matras te onderhouden? Dit en meer lees je op de pagina waar alle matrassen informatie te vinden is!

matraswijzer

Onze
matraswijzer

Welke matras past het beste bij mij? Een koudschuim of traagschuim matras, een pocket- of bonellvering matras? En welke past dan precies bij mijn slaaphouding en andere wensen? Elk matras heeft zijn eigen kenmerken. Hierdoor kan het lastig zijn om hét geschikte matras voor jou te vinden. En als je er zelf niet helemaal uit komt, helpen wij je graag! Daarom bieden wij onze matraswijzer aan. Door een aantal vragen te beantwoorden, weet jij voor welk matras jij moet gaan!

Matras draaien

Matras draaien en keren

Om zo lang mogelijk van je matras te kunnen genieten, is het van belang dat je je matras goed onderhoudt. Je matras onderhouden doe je niet alleen door deze te reinigen, maar ook door deze te draaien en te keren. Op deze manier laat je jouw matas ook beter luchten. Wil je weten waarom dit belangrijk is en hoe je je matras draait en keert? Lees dan het artikel over je matras draaien en keren.

Levensduur matrassen

Levensduur matrassen

Hoelang gaat een matras eigenlijk mee? Na een standaard aantal jaar of wanneer er een kuil ontstaat? De levensduur van een matras hangt af van diverse factoren. Kwaliteit, het soort matras en de lichaamskernmerken van een persoon zijn hier voorbeelden van. Wil jij meer weten? Bekijk het artikel over de levensduur van een matras. 

Matras rugklachten

Matras voor rugklachten

Hernia, spit of lage rugpijn, het zijn allemaal rugklachten die beinvloedt kunnen worden door je matras. Een verkeerd hoofdkussen of matras kunnen een negatief effect hebben op je rug wat kan resulteren in rugklachten.  Wil jij rugklachten voorkomen en weten hoe je dat kan doen? Bekijk dan het artikel over rugklachten.  

Orthopedische matrassen

Orthopedische matrassen

Een orthopedisch matras biedt je wervelkolom en rugspieren meer comfort en ondersteuning waardoor rugklachten en andere fysieke klachten aanzienlijk minder zijn. Deze matras zorgt ervoor dat een natuurlijke houding houdt tijdens het slapen. Wil je meer weten over orthopedische matrassen? Lees dan het artikel over orthopedische matrassen.