matrasadvies matrasadvies

Matrasadvies

Alle veelgestelde vragen omtrent het matras op een rijtje

Het vinden van een voor jou geschikte matras is nog niet zo makkelijk. Ben je er nog niet uit welk matras het beste bij je past of heb je een matras en wil je weten of je matras aan vervanging toe is? In onderstaande overzicht vind je alle antwoorden op dit soort vragen. 

Vind hier alle antwoorden op jouw vragen

matrassen vergelijken matrassen vergelijken

Matrassen vergelijken

Het vergelijken van matrassen is voor aankoop zeer essentieel. Er zijn veel verschillende matrassen en ieder soort heeft zijn eigen kenmerken. Zo is een traagschuim matras vaak goed voor mensen met lichamelijke klachten en de koudschuim matras is ventilerend. Bekijk hier de pagina over matrassen vergelijken

matras voor rugklachten matras voor rugklachten

Matras voor rugklachten

Hernia, spit of lage rugpijn, het zijn allemaal rugklachten die beinvloedt kunnen worden door je matras. Een verkeerd hoofdkussen of matras kunnen een negatief effect hebben op je rug wat kan resulteren in rugklachten.  Wil jij rugklachten voorkomen en weten hoe je dat kan doen? Bekijk dan het artikel over rugklachten.  

Matrassenwijzer Matrassenwijzer

Matrassenwijzer

Welke matras past het beste bij mij? Een koudschuim of traagschuim matras, een pocket- of bonellvering matras. Of is een polyether of latex matras beter? Elke matrassoort heeft zijn eigen kenmerken. De één veert meer en is goedkoper, terwijl de ander geleidelijke ondersteuning biedt maar duurder is. Bekijk de matrassenwijzer en kom erachter welke matras het beste bij jou past.  

Orthopedische matrassen Orthopedische matrassen

Orthopedische matrassen

Een orthopedisch matras biedt je wervelkolom en rugspieren meer comfort en ondersteuning waardoor rugklachten en andere fysieke klachten aanzienlijk minder zijn. Deze matras zorgt ervoor dat een natuurlijke houding houdt tijdens het slapen. Wil je meer weten over orthopedische matrassen? Lees dan het artikel over orthopedische matrassen.

levensduur matrassen levensduur matrassen

Levensduur matrassen

Hoelang gaat een matras eigenlijk mee? Na een standaard aantal jaar of wanneer er een kuil ontstaat? De levensduur van een matras hangt af van diverse factoren. Kwaliteit, het soort matras en de lichaamskernmerken van een persoon zijn hier voorbeelden van. Wil jij meer weten? Bekijk het artikel over de levensduur van een matras. 

De beste topper De beste topper

Matras draaien en keren 

Om zo lang mogelijk van je matras te kunnen genieten, is het van belang dat je je matras goed onderhoudt. Je matras onderhouden doe je niet alleen door deze te reinigen, maar ook door deze te draaien en te keren. Wil je weten waarom dit belangrijk is en hoe je je matras draait en keert? Lees dan het artikel over je matras draaien en keren.