Royal Deal!

Nu tot 50% korting op de Royal collectie

Dag

Uur

Min

Sec

Al sinds 1918 staat de beddenmakersfamilie achter Swiss Sense vooraan bij het ontwikkelen van kwalitatieve bedden. Dankzij jarenlange ervaring in elke stap van het bedden maken – van ontwerp en advies tot productie en levering – vind je bij ons altijd het beste bed voor jou. Jouw droombed, passend in stijl én comfort, zodat jij geniet van een zorgeloze nachtrust. 

1918

1918

Het eerste matras

De kennis over het bedden maken reikt terug naar toen Piet Diks in het Brabantse Uden (Nederland) begon met het maken van matrassen van stro en jute. De kennis over het bedden maken is generatie op generatie doorgegeven - en zo weten we precies wat je nodig hebt om uitgerust wakker te worden: een bed speciaal voor jou gemaakt, passend in stijl én comfort.

1939

1939

De ontwikkeling van de spiraalbodem


In het streven naar kwalitatieve bedden stond ontwikkeling toen al hoog in het vaandel bij de familie. Als vervanging voor stro en jute, begonnen zij met behulp van een speciale machine, met het vervaardigen van metalen bedden met een spiraalbodem. Dit soort bedden waren compleet nieuw in die tijd, al snel vulden slaapkamers in heel Nederland zich met deze vakkundig afgewerkte bedden.

1967

1967

Uitgebreide collectie kwaliteitsbedden

Ieder lichaam is uniek, en dus moet een bed dat ook zijn, volgens de beddenmakersfamilie. Daarom brachten zij voor het eerst alle kennis samen in een uitgebreide collectie kwaliteitsbedden, waarin iedereen een passend bed vond. Stuk voor stuk gemaakt met zorg en aandacht.

1982

1982

Opening nieuwe productielocatie

Met de opening van een eigen productielocatie werd het mogelijk om de wensen en behoeften van de klant snel door te vertalen naar bedden die stijlvoller en comfortabeler waren dan ooit tevoren. Er werd aandacht besteed aan zelfs de kleinste details tijdens het bedden maken. Zo maakte de familie de mooiste bedden met comfort van wereldklasse bereikbaar voor iedereen.

1993

1993

Een compleet bed

Met een eigen productielocatie was het mogelijk om snel nieuwe technieken te introduceren. De familie Diks blijft vernieuwen in de beddenwereld en vergaart kennis in het bewerken van steeds weer nieuwe hoogwaardige materialen. Zo kwamen de beddenmakers met een compleet nieuw bed op de markt: bestaande uit een bedframe, lattenbodem en matras.2006

2006

De eerste Swiss Sense winkel

Onder leiding van de derde generatie van de familie Diks werd het merk Swiss Sense gelanceerd. Een naam die refereert naar het ongekende gevoel van kwaliteit wanneer je aan Zwitserland denkt. Met deze introductie bieden de beddenmakers een compleet nieuwe boxspringcollectie. Hierbij is het mogelijk om jouw droombed helemaal naar wens samen te stellen in stijl én comfort. Doordat de beddenmakersfamilie elke stap in het proces van het bedden maken in eigen beheer heeft – van ontwerp en advies tot productie en levering -, is het mogelijk om gepersonaliseerde slaapoplossingen toegankelijk te maken voor iedereen. Vandaag de dag vertrouwen meer dan 1 miljoen mensen op het deskundige advies van onze slaapadviseurs in onze meer dan 125 winkels en webshop.

2014

2014

Over de grens

De vraag naar kwaliteitsbedden die zowel comfortabel als stijlvol waren nam toe, ook buiten Nederland. Daarom werd in 2014 de eerste winkel in Langenfeld (Duitsland) geopend. In de periode daarna openden de beddenmakers in totaal ruim 40 winkels. Ook in België en Oostenrijk groeit Swiss Sense door. Zo groeide de droom van één man uit tot één van Europa's grootste boxspringspecialisten.

2018

2018

100-jarig jubileum

Swiss Sense viert het 100-jarig jubileum van de familie Diks als beddenmakers met een exclusieve jubileumcollectie, ontwikkeld met de kennis van toen en nu. Sinds 2017 staat het familiebedrijf met CEO Martin Diks onder leiding van de vierde generatie beddenmakers. Nog altijd met dezelfde missie: mensen in staat stellen de beste versie van zichzelf te zijn door goed te slapen.

2021

2021

Overname Drømmeland

Met de overname van de Deense beddenketen Drømmeland blijft Swiss Sense verder groeien over de grens. Door de gezamenlijke toewijding is het mogelijk om nog meer mensen te helpen om de best mogelijke nachtrust te krijgen.

2022

2022

Samenwerking slaapexpert dr. Els van der Helm

Swiss Sense, de specialist op het gebied van slaapproducten, gaat de samenwerking aan met dr. Els van der Helm. Gerenommeerd neurowetenschapper en slaapexpert dr. Els van der Helm houdt zich al meer dan vijftien jaar bezig met de kracht van slaap. De samenwerking sluit aan op de missie van Swiss Sense om mensen in staat te stellen hun beste zelf te zijn door goed te slapen.

Nu

Nu

Tijd om dromen waar te maken

Inmiddels vertrouwen meer dan 1 miljoen mensen elke nacht op de kwaliteit van Swiss Sense. Met meer dan 125 winkels en een webshop in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk en Denemarken staan we dichter bij de klant dan ooit tevoren.

Door kwalitatief hoogwaardige bedden, matrassen, beddengoed en accessoires voor iedereen toegankelijk te maken, stelt Swiss Sense mensen in staat om de beste versie van zichzelf te zijn door goed te slapen. Want doen wat je droomt, begint met een goed bed.

For.Every.Body.

Vind ook het beste bed voor jou, online of in één van onze winkels.

Toekomst

Op naar een duurzaam uitgeruste wereld

Swiss Sense wil een positieve bijdrage leveren aan het welzijn van mensen en een fitte en gezonde wereld, door mensen in staat te stellen de beste versie van zichzelf te zijn door beter te slapen. Want goed voor jezelf, elkaar en de wereld zorgen, begint met lekker slapen.

Wij staan voor je klaar

Heb jij een vraag of hulp nodig? Je kunt via de mail of telefonisch contact met ons opnemen. Voor persoonlijk advies kun je het beste direct bellen (085 0687 500) met een slaapadviseur of langskomen in één van onze winkels.