Een éxtra week
Black Friday Deals
Dag
Uur
Min
Sec

Matrassen

25 producten

Filter sluit filters
Set Descending Direction
 1. Rhythm Time Matras 35% voordeel
  Rhythm Time Matras
  vanaf Special Price  607,75 Regular Price  935,-
 2. Simplr Three Matras €50,- voordeel
  Simplr Three Matras
  vanaf Special Price  189,- Regular Price  239,-
  100%
 3. Rhythm Tempo Matras 35% voordeel
  Rhythm Tempo Matras
  vanaf Special Price  347,75 Regular Price  535,-
 4. AEROMAX Polaris Matras 25% voordeel
  AEROMAX Polaris Matras
  vanaf Special Price  710,-
 5. Simplr Two Matras €50,- voordeel
  Simplr Two Matras
  vanaf Special Price  149,- Regular Price  199,-
 6. Rhythm Pace Matras 35% voordeel
  Rhythm Pace Matras
  vanaf Special Price  435,50 Regular Price  670,-
 7. Simplr One Matras €50,- voordeel
  Simplr One Matras
  vanaf Special Price  99,- Regular Price  149,-
 8. Rhythm Beat Matras 35% voordeel
  Rhythm Beat Matras
  vanaf Special Price  695,50 Regular Price  1.070,-
 9. AEROMAX Savior Matras 25% voordeel
  AEROMAX Savior Matras
  vanaf Special Price  820,-
 10. Rhythm Flow Matras 35% voordeel
  Rhythm Flow Matras
  vanaf Special Price  477,75 Regular Price  735,-
 11. Rhythm Repeat Matras 35% voordeel
  Rhythm Repeat Matras
  vanaf Special Price  477,75 Regular Price  735,-
 12. AEROMAX Aventi Matras 25% voordeel
  AEROMAX Aventi Matras
  vanaf Special Price  930,-

25

per pagina

Het belang van een goed matras

De aanschaf van een nieuw matras is erg belangrijk, omdat je een derde van je leven hierop doorbrengt. Een goede nachtrust is bepalend voor de gezondheid en het functioneren overdag. Bepaal dus vooraf aan welke eisen het matras moet voldoen. Hoe hard mag het aanvoelen, heb je last van rug- of nekklachten of transpireer je gauw? Dat telt allemaal mee bij je keuze. Swiss Sense heeft een uitgebreid assortiment koudschuim matrassen en pocketvering matrassen. Bij Swiss Sense krijg je uitgebreid advies over de verschillende type matrassen en kenmerken. Ook kun je in de winkels de verschillende matrassen proberen. Doordat Swiss Sense de matrassen uit eigen fabriek levert, is er een goede prijs-kwaliteitverhouding. Ze hebben een lange levensduur en zijn stuk voor stuk comfortabel.

Er is een ruime collectie matrassen in meerdere afmetingen

Wat voor soort bed je ook hebt, bij Swiss Sense kies je uit matrassen in vele afmetingen. Zo hebben we bijvoorbeeld matrassen voor eenpersoonsbedden, twijfelaars, tweepersoonsbedden en zelfs kingsize bedden. Een van de afmetingen voor eenpersoonsbedden die wij verkopen is een matras van 90x200 cm.. Deze afmeting is ook goed te gebruiken voor een tweepersoonsbed met als afmeting 180x200 cm. Omdat de lichamelijke wensen van jou en je partner van elkaar kunnen verschillen, kan het soms fijn zijn om twee losse matrassen te hebben op een tweepersoonsbed. Bij kleinere tweepersoonsbedden is dit niet mogelijk en kies je vaker voor een matras van 140x200 cm. Het nadeel hiervan is dat het matras niet altijd past bij zowel jouw als je partners lichamelijke wensen. Voor een tweepersoonsbed gaan de matrassen tot een breedte van 200 cm. De matrassen zijn in de lengtematen 190, 210 of 220 cm beschikbaar.

De kleinste tweepersoons maat is voor een twijfelaar. Deze zijn geschikt voor matrassen van 120x200 cm.

Welke verschillende type matrassen zijn er?

De meest populaire type matrassen zijn pocketvering, koudschuim en traagschuim. Pocketvering is stevig, veerkrachtig en ondersteunend. De veren kunnen zo geplaatst worden dat ze soepeler aanvoelen bij de schouders en steviger bij de heupen voor een goede drukverdeling. Deze worden doorgaans als boxspring matras gebruikt. Traagschuim matrassen zitten niet standaard op een boxspring maar dit is optioneel wel mogelijk.

Koudschuim is comfortabel, veerkrachtig en ventileert goed door de open celstructuur. Ook is het vlamvertragend en gaat het lang mee. Dit materiaal is ook handig voor baby- en kinderbedden. Traagschuim heeft een compactere celstructuur en past zich aan het lichaam aan, geeft goede steun, maar ventileert minder goed dan koudschuim. Wanneer je de voordelen van verschillende type matrassen wil, kun je kiezen voor een hybride matras. De verschillende lagen zijn zo gecombineerd dat je optimale steun en ventilatie hebt. Ook zorgt geltechnologie voor temperatuurverspreiding.

Bij Swiss Sense vind je het ideale matras voor een optimaal slaapcomfort. Wanneer je nog niet precies weet welk matras het beste bij jou past is het verstandig om de verschillende typen te vergelijken. Raadpleeg hiervoor onze adviespagina over matrassen vergelijken. Op deze pagina vind je alle informatie over de verschillende type matrassen en kun je de eigenschappen goed met elkaar vergelijken. Op zoek naar een goed matras voor een wat kleiner budget? Bekijk dan ook onze goedkope matrassen.

Levensduur van matrassen

De levensduur van een matras is sterk afhankelijk van het type. De levensduur hangt namelijk sterk samen met de belasting, frequentie van gebruik en mate van onderhoud. Koudschuim en pocketvering kun je bijvoorbeeld zwaarder belasten dan traagschuim. Door traagschuim te zwaar te belasten zal het sneller slijten en krijg je ook eerder fysieke klachten. Hieronder staat een overzicht met de gemiddelde levensduur van elk type matras.

Latex matras 7 - 9 jaar Traagschuim matras 8 - 10
Koudschuim matras 12 - 15 jaar Pocketvering matras 8 - 10 jaar

 

Welk type slaper ben je

Wanneer je een nieuw matras gaat kopen is het belangrijk om rekening te houden met het type slaper dat je bent. Mensen die op hun buik slapen hebben namelijk een hard matras nodig om de rug zo recht mogelijk te houden. Als het matras te zacht is lig je in een kuil en overstrek je je rug tijdens het slapen. Dit zorgt voor fysieke problemen. Bij zijslapers is het belangrijk dat het matras niet te hard is maar dat de heupen en schouders wel goed worden ondersteund. Als het matras te hard is, worden de heupen en schouders te zwaar belast en krijgt het tussenliggende gedeelte te weinig ondersteuning. Ook bij rugslapers is het belangrijk dat je niet een te hard matras neemt. Mocht je nog niet weten welk matras het beste bij je past dan kun je onze matraswijzer raadplegen. Hierin staat alle informatie die je nodig hebt om het matras te vinden dat past bij jouw wensen.

Matras bij rugklachten

Wanneer je last hebt van fysieke klachten kan het vinden van het juiste matras een hele klus zijn. Er zijn bijzonder veel type matrassen op de markt met allemaal hun eigen kenmerken. Bij Swiss Sense hebben we hoogwaardige en kwalitatieve matrassen die optimaal comfort bieden bij fysieke ongemakken. De traagschuim matrassen zijn door hun drukverlagende eigenschappen zeer geschikt voor mensen met fysieke klachten. Het is verstandig om eerste onze advieswijzer te raadplegen. Hier staat alles in over de beste matrassen bij rugklachten. Ook kun je onze slaapadviseurs raadplegen voor advies op maat. Zij kunnen je adviseren over welk matras het meest geschikt is voor jouw situatie.