Royal Deal!

Nu tot 50% korting op de Royal collectie

Dag

Uur

Min

Sec

Boxspringadvies & beddenadvies

Wat is een boxspring precies en wat is nu het verschil tussen een ledikant en een boxspring? Hoe is een boxspring eigenlijk opgebouwd? En hoe stel je een bed zelf samen? Hier vind je antwoorden op alle vragen die je hebt over boxsprings.

Wat is een boxspring?

Hoogte van een boxspring

Boxspring of ledikant?

Boxspring samenstellen

Alles over kingsize bedden

Boxspring zonder hoofdbord

Gestoffeerd bed samenstellen

Boxspring zonder matras

Boxspring in lederlook

Boxspring en bedden poten

Boxspring met voetbord

Fluweel bed

Boxspring matras vervangen

Wat is een boxspring?

Een boxspring is een populair slaapsysteem dat opgebouwd is uit verschillende lagen met elk hun specifieke functie. Dat is ook meteen het grootste verschil tussen een bed of ledikant en een boxspring: een bed is enkel opgebouwd uit een lattenbodem en een matras, terwijl een boxspring meerdere lagen heeft. Omdat je een boxspring volledig kunt samenstellen op basis van jouw behoeftes, biedt het enorm veel slaapcomfort.

Hoe is een boxspring opgebouwd?

1. Boxspring

De basis van je boxspring is de bedbodem: een metalen of houten frame met poten en springveren binnenin. De buitenzijde is bekleed met stof.

2. Matras

Bovenop de box ligt het matras, die voor ondersteuning zorgt. Standaard is dat een pocketveringmatras, voorzien van een afdeklaag zoals koudschuim of latex.

3. Topdekmatras

De bovenste laag van je boxspring is de topdekmatras. Die ligt bovenop je matras en zorgt voor extra comfort. De topdekmatras bepaalt voor het grootste deel het ligcomfort van je boxspring.

4. Hoofdbord en/of voetbord

Optioneel kan je een hoofd- of voetbord toevoegen om je boxspring extra karakter te geven.

Voordelen van een boxspring

Een boxspring kan je van kop tot teen samenstellen op basis van jouw behoeftes en voorkeuren. Je stemt alle onderdelen makkelijk af op je lichaamsbouw, slaaphouding en je persoonlijke wensen. Dat zorgt niet alleen voor hemels slaapcomfort, maar ook dat je boxspring helemaal past bij jouw interieur.

Verder is een boxspring altijd van goede kwaliteit. De veren zorgen voor een goede ventilatie, de bedbodem en het matras zorgen voor een optimale ondersteuning en dankzij de stevige constructie heeft een boxspring een lange levensduur.

Stel zelf jouw boxspring samen

Met onze configurator stel je jouw boxspring volledig volgens je wensen samen. Bepaal de hoogte en de afmetingen van je box, kies tussen vlak en elektrisch, kies een matras en topdekmatras voor het beste ligcomfort en stem alle details af op jouw interieur.

Wij staan voor je klaar

Heb jij een vraag of hulp nodig? Je kunt via de mail of telefonisch contact met ons opnemen. Voor persoonlijk advies kun je het beste direct bellen (085 0687 500) met een slaapadviseur of langskomen in één van onze winkels.